Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce obligatii au crescatorii de animale care primesc fondurile pentru bunastare
Prin implementarea voluntara a normelor de bunastare, crescatorii de pasari si porci pot beneficia de fonduri nerambursabile prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Subventiile sunt acordate crescatorilor inregistrati ca persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, sau persoanelor juridice, inclusiv celor constituite ca grupuri de producatori.
Pe langa forma de organizare, crescatorii de pasari si porcine, au obligatia:
- sa detina autorizatie sanitara veterinara pentru exploatatie sau sa fie inregistrati sanitar veterinar, dupa caz;
- sa fie inregistrati in Registrul agricol si in Registrul National al Exploatatiilor detinand un cod de exploatatie,
- sa isi asume voluntar angajamentul ferm pentru utilizarea masurilor tehnologice care asigura bunastarea pasarilor sau bunastarea si protectia porcinelor, dupa caz;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
- sa respecte normele sanitare veterinare de prevenire si combatere a bolilor transmisibile la animale si pasari si de la animale la om.
Respectarea normelor privind protectia si bunastarea animalelor este permanent monitorizata de personalul de specialitate din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din tara. Inspectorii DSVSA controleaza periodic atat exploatatiile comerciale si exploatatiile comerciale de Tip A cu animale si pasari, cat si exploatatiile nonprofesionale de la gospodariile populatiei, targurile, abatoarele si transporturile de animale, urmarindu-se respectarea normelor de biosecuritate, de protectie si bunastare a animalelor si pasarilor, respectiv a conditiilor de cazare, densitate, microclimat, asigurarea hranei si a apei potabile in conditiile de iarna cu temperaturi scazute si de vara in perioada cu temperaturi caniculare, precum si in timpul transportului si a sacrificarii.
Legislatie cu aplicabilitate in sectorul bunastarii animalelor
Protectia si bunastarea animalelor de interes economic sunt reglementate prin acte normative specifice pentru fiecare specie, emise de A.N.S.V.S.A. transpuse din legislatia Uniunii Europene si care stabilesc standarde minime pentru protectia acestora:.
Ordin 13/2008 animale tinute pentru scopuri zootehnice.
Ordin 75/2005 privind protectia animalelor de ferma.
Ordin 72/2005 standarde minime pentru protectia viteilor.
Ordin 202/2006 standarde minime pentru protectia porcinelor.
Ordin 73/2005 inregistrarea exploatatiilor care detin gaini ouatoare.
Ordin 30/2010 normele minime de protectie a puilor destinati productiei de carne.
Ordin 42/2010 pentru modificarea normei privind standardele minime pentru protectia gainilor ouatoare, aprobata prin Ordinul nr. 136/2006.
Ghiduri pentru accesarea subventiilor pentru bunastarea animalelor
GHIDUL solicitantului privind Masura 215 - Plati in favoarea bunastarii animalelor - pachet b) - pasariGHIDUL solicitantului privind Masura 215 - Plati in favoarea bunastarii animalelor - pachet a) - porcine
GHIDUL solicitantului privind Masura 215 - Plati in favoarea bunastarii animalelor - pachet a) - porcine
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi