Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce recomandari te ajuta sa obtii o cultura de legume sanatoasa

ce-recomandari-te-ajuta-sa-obtii-o-cultura-de-legume-sanatoasa

Producatorii de legume au de infruntat multe provocari pe traseul de la rasad la standul cu legume din supermarket sau din piata agroalimentara. Fie ca alegi sa cultivi in camp sau in sere si solarii, preventia este cea mai sigura cale de a ajunge la rezultatele dorite.


O productie superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ implica o buna cunoastere a particularitatilor fiecarei specii de legume, de la pregatirea terenului pana la lucrarile de întreținere pe parcursul intregii perioade de vegetatie. In cele ce urmeaza, vom recapitula impreuna o serie de principii sanatoase care iti pot aduce o recolta de cea mai buna calitate.

Respecta perioada de cultivare

Cultivarea legumelor este profitabila pe termen lung si poate incepe atat pe timpul verii, dar si toamna, insa cu respectarea unor conditii foarte importante. Doar respectarea normelor si tehnologiilor de cultivare adecvate, precum si a metodelor de combatere a bolilor si daunatorilor, te poate ajuta la obtinerea unei recolte bogate si sanatoase. Momentul de semanare trebuie sincronizat cu specificul unei culturi timpurii, semitimpurii sau tarzii, pentru ca recoltarea sa se poata realiza in parametri si cu siguranta ca fructele plantelor au ajuns la maturitate.

Tine daunatorii la distanta

Un legumicultor cu adevarat priceput va incerca de fiecare data să asigure plantelor conditii potrivite de dezvoltare. Chiar si asa, garantia unei culturi ferite de atacul insectelor adulte, larvelor si oualor insectelor nu poate fi obtinuta decat in conditiile utilizarii unui insecticid eficace. Cu o actiune rapidă,  Fastac® Active are o buna rezistenta la ploaie si este omologat la culturile de cartofi, vita de vie, fasole, mazare,ridichi pentru samanta, grau, rapiță, porumb etc.   . Printre insectele pe care le combate insecticidul se numara gandacul din Colorado, tripsii, afidele, molia pastailor de mazare sau buha verzei.

Planteaza corect

Majoritatea speciilor de legume se pot cultiva in câmp, in timp ce numai unele dintre acestea se preteaza spre a fi cultivate in sere si in solarii. Sanatatea plantelor si dezvoltarea cat mai buna a legumelor nu depind doar de momentul ales pentru semanare, in functie de durata vegetatiei. Conteaza foarte mult modul in care sunt pregatite rasadurile, terenul, modalitatea prin care se face impartirea terenului cultivabil in parcele. 

Acorda atentie fertilizarii

Un sol privat de elemente nutritive poate face ca toate eforturile unui cultivator sa fie zadarnicite. Daca unele terenuri agricole beneficiaza de o fertilitate specifica, ce le face foarte potrivite pentru a sustine dezvoltarea armonioasa a culturilor de legume, altele ridica probleme serioase. Odata constatat deficitul de nutrienti, trebuie determinata solutia personalizata ce poate furniza efectul cel mai bun, in functie de particularitatile suprafetei cultivabile. Elemente nutritive precum azotul, fosforul, magneziul, sulful, potasiul, calciul, borul, manganul, fierul, zincul, cuprul si molibdenul pot revitaliza un sol mai putin manos. 

Iriga corespunzator

Culturile de tomate, ardei, vinete, ceapa, usturoi, praz, castraveti sau dovlecei au o nevoie mare de apa, mai ales pe perioada unor etape precum inflorirea si formarea fructelor. Momentul matinal este cel mai propice pentru irigarea culturilor, iar acesta nu poate fi amanat pana dupa-amiaza si cu atat mai putin pana seara. In caz contrar, vei expune cultura unui risc pronuntat de aparitie a bolilor. O buna umiditate a solului este importanta, dar aceasta nu trebuie sa depaseasca intervalul de 80-85% din capacitatea de camp.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


 

Recomandarile de mai sus tin de buna practica a cultivatorilor de legume. Cu atentie la detalii si cu precizie in folosirea insecticidelor, vei atinge cu usurinta rezultatele dorite. 


 

Credit foto: Shutterstock


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton