Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce spune Asociatia Crescatorilor de Albine despre noua lege a apiculturii
Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine, Ioan Fetea, ne-a transmis un punct de vedere asupra Legii apiculturii, adoptata recent de Camera deputatilor.
Potrivit presedintelui asociatiei, Ioan Fetea, din textul Raportului parlamentului asupra propunerii legislative - Legea apiculturii, reiese obligativitatea ca fiecare apicultor, indiferent de numarul de stupi, sa intre intr-o forma asociativa.
"Aceste cerinte nu justifica obligativitatea apicultorului care detine un numar limitat de familii de albine ca hobby si care foloseste produsele obtinute de la familiile de albine doar in interes propriu sa se supuna acestor rigori. Prin aceste masuri descurajam initiativa celor doritori sa se apuce de aceasta meserie. Propunem ca aceste masuri sa se aplice doar celor care se regasesc in legea privind impozitarea veniturilor agricole", precizeaza presedintele Ioan Fetea.
Crescatorii de albine sunt nemultumiti si de numarul mare de sanctiuni la care vor fi supusi apicultorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Sustinem doar acele sanctiuni pentru masurile pe care le-am trimis deja prin proiectul de lege depus de ACA Romania. Pentru toate problemele si consecintele care se vor ivi din activitatea de stuparit pastoral (nerespectarea de distante, supraglomerari, procese penale), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Parlamentul Romaniei vor trebui sa-si asume responsabilitatea", sustine Ioan Fetea.
Acesta cere scoaterea din proiectul legii a Regulamentului de baza melifera si stuparit pastoral, care "va crea mari probleme desfasurarii acestei activitati de catre apicultori, in sensul in care formele asociative si M.A.D. R. nu mai au nicio responsabilitate".
"Aglomerarea de stupine in zonele melifere nu va mai putea fi evitata prin lipsa unei legislatii in acest sens. Venim cu propunerea de a trece in acest proiect de lege obligativitatea ca M.A.D.R. sa emita in 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii a unei proceduri privind Regulamentul de baza melifera si stuparit pastoral si responsabilitatile care revin formelor asociative. Avand in vedere centralizarea excesiva a transmiterii suprafetelor melifere la M.A.D.R., convingerea noastra este ca acest lucru nu se va realiza si ar trebui ca acest lucru sa se transfere la nivel local prin formele asociative cu reprezentare judeteana", se mai arata in scrisoarea reprezentantului crescatorilor de albine.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News