Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciolos: ‚ Nu interventia trebuie sa cumpere cerealele pentru ca agricultorul nu are unde sa le vanda’

ciolos-nu-interventia-trebuie-sa-cumpere-cerealele-pentru-ca-agricultorul-nu-are-unde-sa-le-vanda

Prezent in judetul Alba, pentru a vizita proiectele care au beneficiat de finantare FEADR in cadrul PNDR din comunele Ciugud si Sugag, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a facut cateva comentarii in legatura cu ce se intampla pe piata cerealelor. Acesta a mentionat ca pretul de interventie nu trebuie sa joace un rol de substitut al pietei cerealelor, iar interventia nu trebuie sa cumpere cerealele pentru ca agricultorul nu are unde sa le vanda.


Ciolos a mai spus ca la nivelul Uniunii Europene a existata o propunere si din partea Parlamentului European de a se reveni asupra anumitor preturi de interventie, dar nu a existat majoritate in acest sens.
„Dincolo de majoritatea politica, care trebuie sa existe pentru astfel de decizii, din perspectiva mea pot sa va spun ca pretul de interventie nu trebuie sa joace un rol de substitut al pietei. Nu interventia trebuie sa cumpere cerealele pentru ca agricultorul nu are unde sa le vanda. Agricultorul, ca si in orice sector economic, trebuie sa produca in functie de ceea ce se cere pe piata. Interventia are rolul de a juca pe piata atunci cand pot sa apara caderi brutale de preturi la nivel, la o scara mai larga, si nu datorita intelegerii unor traderi si pentru ca sunt anumite probleme obiective care pot sa apara, deci caderi brutale de preturi si de venituri, si atunci, pentru a nu afecta veniturile agricultorilor, se poate sa existe interventia pentru a retrage de pe piata o anumita cantitate care este suplimentara fata de ceea ce piata poate sa absoarba”, a declarat Dacian Ciolos, vineri, la Ciugud.
 
Acesta a mai precizat ca in prezent, cererea de cereale la nivel european este foarte mare, dupa cum reiese si din preturile ridicate atat pe piata internationalacat si pe cea europeana.
„Dar cand ne uitam acum, chiar la nivel european, cererea de cereale este foarte mare, deci o eventuala scadere de preturi nu-i datorita faptului ca a scazut cererea, ci problema trebuie rezolvata si gasite solutiile in alta parte. Interventia pe piata nu-i un panaceu universal pentru orice motiv care poate sa duca la scaderea preturilor”, a mai adaugat comisarul european pentru agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h












Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016