Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combinatul de Ingrasaminte Chimice Navodari a adus muncitori din Sri Lanka

combinatul-de-ingrasaminte-chimice-navodari-a-adus-muncitori-din-sri-lanka

Proprietarul Combinatului de Ingrasaminte Chimice Navadori reclama faptul ca infrastructura este foarte slaba si ca nu gaseste personal calificat.


”Desi pe piata romaneasca nu mai sunt foarte multi jucatori care si produc ingrasaminte chimice, nu doar importa sau distribuie, criza de personal este la fel de acuta precum cea din alte industrii. Ne confruntam cu un exod al personalului, care ne limiteaza dezvoltarea. Noi putem sa avem o productie dubla fata de momentul prezent si sa vindem dublu insa nu putem decide cresterea productiei din cauza lipsei de personal. Toata lumea se asteapta sa vorbim despre pretul gazelor care ne limiteaza cresterea insa, pentru noi, adevarata piedica este criza fortei de munca”, a declarat pentru News.ro Ernesto Sudati, proprietarul Combinatului de Ingrasaminte Chimice Navodari.
 
In prezent, productia companiei este de aproximativ 1.500 de tone de ingrasamine zilnic iar cererea de pe piata i-ar permite o crestere substantiala a productiei.
 
”Iar cand vorbim de criza de personal, ne referim la personal calificat – strungari, sudori electricieni, etc. Din cauza crizei de personal calificat, am fost nevoiti sa luam in cosiderare importul de forta de munca si am facut toate demersurile in acest sens. Deja, primii 30 de muncitori din Sri Lanka pe care ii vom angaja si specializa, au venit, astfel incat sa putem creste productia combinatului. Bineinteles, acest proiect include si costuri adiacente, cum sunt cheltuieli cu cazarea personalului, dar este un cost pe care ni l-am asumat deja”, a adaugat Sudati.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Combinatul detine o cota de piata de 5% pe piata locala si are ca obiectiv pe termen mediu dublarea acesteia, prin sustinerea fermierilor romani catre o agricultura de tip intensiv (utilizarea de fertilizanti cu coeficient mare de valoare adaugata).
 
Compania produce ingrasaminte cu valoare adaugata mare, datorita tehnologiei avansate folosite in combinatul de ingrasaminte pe care il detine la Navodari pe care le vinde in proportie de 90% pe piata interna, iar restul exporta in statele vecine- Bulgaria, Ucraina si Moldova.
 
Compania numara 250 de angajati dintre care 100 lucreaza doar in combinat.
 
”Pe langa criza fortei de munca cu care ne confruntam, o provocare este starea proasta a infrastructurii romanesti si amanarea permanenta a investitiilor in acest domeniu. Cea mai mare provocare insa este aceea de a ne mentine informati cu toate noutatile in domeniu si a reusi sa aducem in permanenta la dispozitia fermierilor romani cele mai noi si performante tehnologii in domeniul ingrasamintelor”, spune Ernesto Sudati.
 
In ultimii ani, nivelul investitiilor efectuate insumeaza 5 milioane de euro si sunt directionate pentru dezvoltarea companiei, alinierea la normele de mediu impuse la nivel european, cercetare si inovare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016