Combinatul de Ingrasaminte Chimice Navodari a adus muncitori din Sri Lanka
Publicat la data de 05 Aug. 2019 in:
Diverse Proprietarul Combinatului de Ingrasaminte Chimice Navadori reclama faptul ca infrastructura este foarte slaba si ca nu gaseste personal calificat.
”Desi pe piata romaneasca nu mai sunt foarte multi jucatori care si produc ingrasaminte chimice, nu doar importa sau distribuie, criza de personal este la fel de acuta precum cea din alte industrii. Ne confruntam cu un exod al personalului, care ne limiteaza dezvoltarea. Noi putem sa avem o productie dubla fata de momentul prezent si sa vindem dublu insa nu putem decide cresterea productiei din cauza lipsei de personal. Toata lumea se asteapta sa vorbim despre pretul gazelor care ne limiteaza cresterea insa, pentru noi, adevarata piedica este criza fortei de munca”, a declarat pentru News.ro Ernesto Sudati, proprietarul Combinatului de Ingrasaminte Chimice Navodari.
In prezent, productia companiei este de aproximativ 1.500 de tone de ingrasamine zilnic iar cererea de pe piata i-ar permite o crestere substantiala a productiei.
”Iar cand vorbim de criza de personal, ne referim la personal calificat – strungari, sudori electricieni, etc. Din cauza crizei de personal calificat, am fost nevoiti sa luam in cosiderare importul de forta de munca si am facut toate demersurile in acest sens. Deja, primii 30 de muncitori din Sri Lanka pe care ii vom angaja si specializa, au venit, astfel incat sa putem creste productia combinatului. Bineinteles, acest proiect include si costuri adiacente, cum sunt cheltuieli cu cazarea personalului, dar este un cost pe care ni l-am asumat deja”, a adaugat Sudati.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Combinatul detine o cota de piata de 5% pe piata locala si are ca obiectiv pe termen mediu dublarea acesteia, prin sustinerea fermierilor romani catre o agricultura de tip intensiv (utilizarea de fertilizanti cu coeficient mare de valoare adaugata).
Compania produce ingrasaminte cu valoare adaugata mare, datorita tehnologiei avansate folosite in combinatul de ingrasaminte pe care il detine la Navodari pe care le vinde in proportie de 90% pe piata interna, iar restul exporta in statele vecine- Bulgaria, Ucraina si Moldova.
Compania numara 250 de angajati dintre care 100 lucreaza doar in combinat.
”Pe langa criza fortei de munca cu care ne confruntam, o provocare este starea proasta a infrastructurii romanesti si amanarea permanenta a investitiilor in acest domeniu. Cea mai mare provocare insa este aceea de a ne mentine informati cu toate noutatile in domeniu si a reusi sa aducem in permanenta la dispozitia fermierilor romani cele mai noi si performante tehnologii in domeniul ingrasamintelor”, spune Ernesto Sudati.
In ultimii ani, nivelul investitiilor efectuate insumeaza 5 milioane de euro si sunt directionate pentru dezvoltarea companiei, alinierea la normele de mediu impuse la nivel european, cercetare si inovare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>