Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comportamentul fazanului obisnuit, aflat in libertate

comportamentul-fazanului-obisnuit-aflat-in-libertate

Fazanul salbatic traieste de obicei in tufisurile aflate in paduri sau de-a lungul cursurilor de apa. Dimineata si seara el paraseste aceste zone cu vegetatie bogata si isi cauta hrana pe campiile si pajistile din jur: graunte, ierburi, viermisori si larve, insecte si alte mici vietati.


In habitatul sau natural, densitatea fazanilor este de 20 de cupluri pe kilometrul patrat.
 
Incepand cu a doua jumatate a lunii martie, tipetele masculilor se pot auzi din zori si pana noaptea tarziu. Tonalitatea si ritmul acestora variaza, asa incat, dupa o vreme, se pot recunoaste diferitele exemplare dupa voce. 
 
Fiecare mascul creeaza, in interiorul teritoriului sau, o retea de poteci; lungimea acestora nu depaseste 400-500 m, o distanta pe care fazanul o poate parcurge in 30-40 de minute. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru a-si cauta hrana, masculul se plimba incet pe suprafata teritoriului sau, urmarind aceste poteci si, odata atinsa limita unui traseu, el face cale intoarsa.
 
Formarea cuplurilor incepe in perioada cuprinsa intre 5 si 10 aprilie. Fiecare mascul este insotit de una sau doua femele, pana in momentul in care incepe clocirea oualor. O femela deja cuplata nu va raspunde decat la chemarea partenerului sau, a carui voce o recunoaste chiar de la distanta. 
 
In perioada imperecherii, creasta masculului capata dimensiuni impresionante si se coloreaza in rosu aprins, iar penele din jurul urechilor se ridica.
 
La sfarsitul lunii aprilie, femelele incep sa depuna oua, iar masculii redevin solitari, nemaifiind preocupati nici de femela care cuibareste, nici de pui.
 
Femela isi construieste cuibul in ierburile inalte sau sub un tufis, captusindu-l cu fire de iarba si puf, acesta avand in general diametrul de 18 cm si adancimea de 7 cm.
 
Fazanita depune intre 8 si 14 oua, de culoare brun-verzuie. Monta are loc o singura data pe an, iar incubatia dureaza 23 de zile; puii care ies din ou dimineata parasesc cuibul in aceeasi zi, seara. In a treia zi de viata, puilor incep sa le creasca penele, iar in a douasprezecea ei sunt capabili sa zboare. Femela nu paraseste teritoriul masculului cu care a procreat decat dupa ce puii sunt deja maricei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016