Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Condimente si medicamente: Chimenul si chimionul. Invata sa le deosebesti!
CHIMEN si CHIMION, diferentele dintre chimen si chimion, cum recunosti semintele de chimen si semintele de chimion, cultivarea chimionului si a chimionului
Sunt cunoscute din antichitate ca leac pentru durerile de stomac. Fructele lor sunt atat de mici, incat sunt confundate cu semintele. Se gasesc si in farmacii, sub forma de ceaiuri, dar si la raioanele de condimente. Este vorba, desigur, despre chimen si chimion.
Desi au proprietati asemanatoare, este vorba de doua plante diferite. Chimenul nu este acelasi lucru cu chimionul,
* Chimionul: Cuminum cyminum * Chimenul: Carum carvi
Din pacate, aceasta confuzie o veti intalni in foarte multe publicatii, in special pe internet. Retineti ca fructele chimionului sunt utilizate in special ca ceaiuri medicinale pe cand fructele chimenului sunt folosite la condimentarea branzeturilor, a carnii, sau la prepararea supelor si cremelor de legume.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Chimenul (Carum carvi)...
... este o planta ierboasa, bienala. In primul an de la plantare, chimionul formeaza o radacina pivotanta, bine dezvoltata, si o rozeta bogata de frunze, iar in anul al doilea ramuri purtatoare de frunze, flori si fructe.
Radacina este asemanatoare ca forma cu pastarnacul si este comestibila. Tulpina este inalta de maxim un metru, in al doilea an. Pe ea gasim frunzele, usor aromate, dispuse altern. Se pot folosi si ele in bucatarie, la supe, cand sunt inca tinere si fragede. Chimionul infloreste la inceputul verii. Florile mici, albe, sunt grupate in inflorescente asemanatoare cu o umbrela. Fructele (boabele) ajung la maturitate in lunile iulie-august. Sunt mici, de foma ovala, dispuse in perechi de cate doua.
Sunt foarte aromate, datorita uleiului eteric, care poate reprezenta chiar sapte procente din bob. Uleiul contine: carvona, dihidroxicarvona, carveol, dihidrocarveol.
Cultivarea chimenului in gradini
Chimenul este o planta de origine mediteraneana. El prefera un sol afanat, cu un bun drenaj al apei, si multa lumina. Este pretentios si fata de caldura, la insamantare. Boabele germineaza la 8 grade Celsius.
Cel mai adesea, chimenul este cultivat cu succes in zonele de deal.
Chimionul (Cuminium cyminum)...
... este originar din Asia. El creste pe solurile argiloase, uscate. Are, ca si chimionul, nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta in conditii ideale si pentru a produce fructe aromate.
Supa de legume si chimen
Intr-o cratita, se calesc doua cepe taiate solzisori, impreuna cu o jumatate de telina si un morcov, taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga doua lingurite de chimen, se mai lasa doua minute amestecandu-se bine si se stinge cu supa de carne. Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic, se ia de pe aragaz si se drege cu o lingura de smantana si frunze proaspete de patrunjel. Se serveste fierbinte cu crutoane.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.37 din 46 voturiIdei de afaceri in agricultura