Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Congresul european pentru turism rural va avea loc in Romania

congresul-european-pentru-turism-rural-va-avea-loc-in-romania

"Turismul inovativ - o noua viata pentru zonele rurale" este tematica viitorului Congres European de Turism Rural (ECRT) ce va avea loc, in perioada 7-10 octombrie, la Piatra Neamt. Anuntul oficial a fost facut luni, 10 septembrie, in cadrul unei conferinte de presa pe aceasta tema, sustinuta la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) de reprezentantii institutiilor organizatoare.


"Cunosc Romania, este o tara in care am calatorit de multe ori in ultimii 13-14 ani. Am gasit aici unele dintre cele mai extraordinare peisaje si atuuri ale turismului rural, precum si un urias potential neexploatat. De aceea, sper ca organizarea acestui congres sa contribuie ca Romania sa fie cunoscuta ca destinatie de turism rural atat pe plan national, cat si printre antreprenorii europeni, cu beneficii de ambele parti. Acest eveniment vine, de altfel, intr-un moment important al agendei politice europene, in care se lucreaza la programarea perioadei 2014-2020, in care apare o noua politica agricola comuna, cu schimbari mari in fondurile pentru dezvoltare rurala. Acest lucru ne va permite sa extindem si mai mult potentialul de finantare a unor initiative", a precizat Klaus Erlich, secretar general EuroGites.

"Prioritatea ministerului pentru turismul rural este de a creste numarul de innoptari, de la o medie de 2,4 nopti petrecute de fiecare turist in pensiuni la minimum 3-4 nopti. Putem face acest lucru, in primul rand, printr-o mai buna informare a potentialilor turisti. Daca ei vor sti exact ce activitati pot desfasura in destinatiile alese, vor rezerva mai multe zile pentru sejurul lor", a declarat Cristian Barhalescu, secretar de stat pentru turism in cadrul MDRT.

Alte aspecte pe care MDRT le are in vedere in acest sector se refera la sprijinirea si standardizarea ofertelor de turism rural si la identificarea posibilitatilor de imbunatatire a activitatilor destinate vizitatorilor, in zonele rurale cu potential turistic.

Aflat la a patra editie, Congresul are peste 250 de invitati, din fac parte specialisti din domeniul turismului din tara si din strainatate, reprezentanti ai asociatiilor de profil si ai autoritatilor publice centrale si locale. Lucrarile ECRT vor include o sesiune in plen, in prima zi a evenimentului, si patru seminarii pe teme referitoare la natura, gastronomie, mostenire culturala. Pe durata manifestarii, este organizat, totodata, un targ international de turism rural, unde vor fi prezentate oferte ale agentilor economici din domeniu si produse traditionale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Intregul eveniment este sustinut de EuroGites (Federatia Europeana de Turism Rural si Agroturism), Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural Romania (ANTREC Romania si filiala Piatra Neamt), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliul Judetean Neamt, Primaria Piatra-Neamt, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Camera de Comert si Industrie Piatra Neamt.

Fiecare partener va asigura o parte din necesarul acestui eveniment. Participarea MDRT in calitate de co-organizator presupune finantarea unor servicii specifice, precum inchirierea de sali de conferinta, cazare pentru invitatii straini, transport pentru participanti, realizare de materiale si obiecte promotionale, servicii de traducere etc. Evenimentul este inclus in actiunile finantate din fondurile europene nerambursabile alocate Romaniei pentru implementarea brandului national de turism.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016