Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cooperare romano-croata pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene pentru agricultura si dezvoltare rurala

cooperare-romano-croata-pentru-implementarea-proiectelor-cufonduri-europene-pentru-agricultura-si-dezvoltare-rurala

Directorul general al Agenţiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU si Directorul general adjunct, Daniel CRUNTEANU, au primit in cursul acestei saptamani, vizita unei delegatii din partea Agentiei de Plati pentru Agricultura, Pescuit si Dezvoltare Rurala din Croatia


In cadrul intalnirii de lucru, organizate la sediul Agentiei, a fost prezentat stadiul implementarii Masurii 4 – Investitii in active fizice, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) si au fost abordate subiecte privind managementul riscurilor si al neregulilor in implementarea proiectelor finantate cu fonduri europene. Reprezentantii AFIR au prezentat colegilor croati masuri privind prevenirea fraudelor conform legislatiei comunitare, tipuri de nereguli intalnite in cadrul Politicii Agricole Comune, managementul neregulilor interne, precum si exemple concrete de nereguli.

 „Sper ca pe viitor sa avem astfel de vizite de lucru mai dese, in acest sens va ofer tot sprijinul de care e nevoie pentru acest demers si va asigur de toata deschiderea Agentiei pentru a imbunatati implementarea proiectelor finantate prin PNDR 2020. Ziua de azi va fi una plina, cu vizite pe teren pentru a vedea investitiile finantate de noi si cu discutii in cadrul carora colegii mei vor raspunde la toate intrebarile pe care le aveti, pentru ca ne bucuram ca putem impartasi din experienta Romaniei. L-am informat si pe domnul ministru Petre DAEA de aceasta vizita, ne sprijina in acest demers si lucram la detaliile unui protocol de colaborare intre cele doua Agentii ce va fi semnat la urmatoarea vizita, probabil in luna mai. Sper sa aflati lucruri interesante si sunt sigur ca veti reveni la noi in tara si ca turisti.” a mentionat Adrian CHESNOIU, Directorul general al Agentiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

 De asemenea, in cadrul intalnirii de lucru discutiile au vizat si teme legate de conflictul de interese, precum si de crearea de conditii artificiale in accesarea si implemetarea proiectelor de investitii cu finantare europeana, disponibila prin PNDR 2020.
              

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In continuarea intalnirii de lucru, Directorul general adjunct al AFIR, Daniel CRUNTEANU impreuna cu reprezentantii Agentiei din Croatia au efectuat o deplasare pe teren care a inclus o intalnire de lucru cu vicepresedintele Consiliului Judetean Ialomita, Ionel GAE, precum si o vizita la un proiect de modernizare a unei fabrici de prelucrare a laptelui si la un proiect de tehnologizare a unei ferme zootehnice de vaci de lapte.
               
„Proiectele pe care le-am vizitat impreuna cu delegatia croata sunt reprezentative pentru investitiile finantate prin PNDR. Cererea de produse de calitate de pe piata agroalimentara si extinderea capacitatii de productie a determinat necesitatea acestor modernizari. Unul dintre proiecte are ca obiectiv modernizarea fabricii de procesare a laptelui. O parte din echipamentele noi achizitionate au ca scop inlocuirea tehnologiei existente in fabrica, iar o alta parte privesc largirea gamei sortimentale si eficientizarea proceselor de productie pentru intregirea fluxului de procesare.” a precizat Directorul general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Daniel CRUNTEANU.
 
Proiectul de investitii in modernizarea fermei de lapte vizitat apartine beneficiarului SC Teletext SRL, iar valoarea finantarii nerambursabile obtinute este de 1,5 milioane de euro pentru construirea si tehnologizarea a doua grajduri pentru vaci cu o capacitate de 380 de capete.
Un alt proiect vizitat a fost cel de modernizare a unei fabrici de prelucrare a laptelui. Valoarea finanţarii nerambursabile acordate prin PNDR este de aproximativ 1 milion de euro si a fost utilizat pentru achizitionarea de echipamente tehnologice complexe (cum ar fi: linie tehnologica pentru fabricarea de branza de vaci perlata, masina de ambalat, pasteurizator etc.).


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016