Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresc salariile la APIA

cresc-salariile-la-apia

Senatul a adoptat la jumatatea acestei saptamani o orfonanta care stabileşte cadrul legislativ pentru motivarea financiara a personalului din cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura.


Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legislativ in vederea motivarii financiare a personalului din cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, institutie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii.
 
Actul normativ prevede ca salarizarea funcţionarilor publici din cadrul APIA se stabileste la 85% din nivelul de salarizare aferent functiilor din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, urmand principiul de salarizare stabilit pentru personalul din cadrul structurilor cu rol de autoritate de management pentru diverse programe operationale. De asimilarea functiilor si salariilor beneficiaza şi personalul structurii cu rol de autoritate de management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala.
 „Consideram ca este necesara acordarea unor drepturi salariale personalului implicat in derularea acestor fonduri, care vor contribui ulterior la eliminarea oricaror suspiciuni si la cresterea gradului de asigurare asupra corectitudinii modului de utilizare a fondurilor europene. Procesul de absorbtie a fondurilor europene poate fi afectat in mod negativ din cauza discriminarii personalului APIA, in ceea ce priveste diferentele de natura salariala fata de personalul celorlalte structuri asimilate care gestioneaza fonduri europene aflate in subordinea/structura Ministerului Agriculturii”, se arata in expunerea de motive a ordonantei.
 
Potrivit unui amendament adoptat de Senat, si personalul altor institutii beneficiaza de motivare financiara, printre acestea numarandu-se Autoritatea Competenta pentru Acreditarea Agentiilor de Plati si a Organismului Coordonator, Directia pentru Coordonarea Agentiilor de Plaţi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
De asemenea, de prevederile ordonantei beneficiaza personalul din cadrul structurilor care indeplinesc prin delegare functii de gestionare si implementare a asistentei financiare nerambursabile pentru Programul Operational pentru Pescuit si Programul National de Dezvoltare Rurala si personalul agentiei de plata pentru Programul Operational pentru Pescuit.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016