Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorie de melci. Tehnologii de prelucrare a cochiliilor

crescatorie-de-melci-tehnologii-de-prelucrare-a-cochiliilor

Avantajul cresterii melcilor consta, printre altele, in faptul ca nu numai carnea poate fi comercializata si solicitata pe piata, ci si cochiliile, prelucrandu-se astfel aproximativ 80% dintr-un melc. Cochiliile sunt folosite tot in scopuri gastronomice, cunoscatorii preferand sa consume carnea de melc preparata cu diverse condimente si adaosuri, direct din cochilie.


Spalarea si curatarea cochiliilor poate fi realizata mecanic, cu ajutorul unei linii speciale de prelucrare, dar si manual, cu investitie minima. Cochiliile ce au fost golite in urma decochilierii sunt depozitate in lazi si tinute timp de 2-3 zile in spatii bine ventilate pentru eliminarea apei din interior si de pe suprafata.

Spalarea mecanica se realizeaza intr-un utilaj special de tip rotativ cu perie, care se roteste intr-o baie cu solutie de soda caustica (concentratie 1%) sau detergenti biodegradabili si temperaturi de 80°C. Solutia concentrata ajuta la curatarea interioara a cochiliilor de resturile de carne, iar peria cu care este prevazut utilajul, definitiveaza procesul de curatare.

Miscarea de rotatie a periei determina deplasarea cochiliilor, de la locul de unde au fost incarcate la al doilea compartiment unde sunt spalate si limpezite cu apa rece, pana cand nu mai raman urme de detergenti. Sunt trecute apoi in cel de-al treilea compartiment, numit si tunel de uscare, unde sunt uscate la temperaturi de 120-130°C.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Spalarea manuala a cochiliilor este posibila prin fierbere intr-un cazan obisnuit cu apa la temperatura de fierbere de 100°C, timp de 30-40 de minute. Dupa acest interval de timp, apa este scursa din cazan, cochiliile ramase se scot si se transporta in spatiile de uscare sau cu instalatii de ventilare.

Verificarea spalarii cochiliilor de melci se face pe o banda transportatoare foarte bine iluminata pentru a putea depista cochiliile cu defecte, precum si resturile de carne ramase dupa prelucrare. Cochiliile care contin resturi ce pot fi indepartate sunt separate si reintroduse in procesul de spalare, urmand aceleasi operatiuni de la fierbere, spalare pana la uscare si o noua verificare.

Cochiliile cu defecte mai mici, gen pori, mici fisuri sunt reparate cu ajutorul unei paste de lipit speciale. Cochiliile cu defecte vizibile se macina si sunt livrate crescatorilor de melci, fabricilor de nutreturi sau pot fi arse si folosite ca ingrasaminte pe terenurile agricole. Dupa aceasta selectie, cochiliile sunt si ele triate pe categorii ca si carnea, fiind impartite dupa cum urmeaza:
 
- cochilii mici
 
- cochilii mijlocii
 
- cochilii belle (frumoase)
 
- cochilii foarte mari
 
- cochilii gigante
 
Astfel triate, cochiliile sunt ambalate si adapstite in incaperi uscate in vederea livrarii.
 
Daca este sa facem un rezumat al tehnologiei de prelucrare a melcilor si a cochiliilor, putem spune ca este necesara o investitie in utilaje, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca o mare parte din fazele procesului sunt efectuate manual, fara cheltuieli mari.

Utilajele pot fi achizitionate din import, noi sau second-hand la fel de bine pe cat pot fi confectionate prin diverse intreprinderi ce produc bunuri de larg consum.

Avand in vedere faptul ca beneficiarii externi ofera preturi bune pentru carnea de melc procesata, profitul nu va intarzia sa apara, iar investitia in toate aceste utilaje va fi amortizata rapid.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016