Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de animale cu datorii l-a bugetul de stat isi vor primi subventiile

crescatorii-de-animale-cu-datorii-l-a-bugetul-de-stat-isi-vor-primi-subventiile

Guvernului i-a fost propus spre aprobare un proiect de act normativ, de catre Ministerul Agriculturii, care spune ca si crescatorii de animale care au datorii la stat isi vor primi subventiile. Cei care au luat act de somatia autoritatilor de a returna banii primiti, din cauza datoriilor, ii vor primi inapoi.


Cei peste 9000 de crescatori de animale, care aveau datorii la stat si au luat subventii in perioada 2007-2010, au fost somati de APIA sa returneze banii primiti. Majoritatea datoriilor pe care acestia le aveau, erau acumulate din amenzi sau diferite abateri de la ordinea publica. De asemenea, crescatorii de animale care au apucat sa returneze banii, dar si cei care urmau sa-i returneze, nu au mai figurat pe lista crescatorilor de animale care pot primi subventii, prin sistemul de plati nationale directe complementare (CNDP).
 
Insa, aceasta masura aplicata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in coordonarea Curtii de Conturi, nu a fost pe placul Comisiei Europene. Dupa cum a sesizat si comisarul pentru agricultura, Dacian Ciolos, la inceputul lunii trecute, Romania risca sa intre in procedura de infringement, in urma sesizarilor facute la CE de fermierii nemultumiti de situatia subventiilor.
 
Pentru a evita aceasta procedura, MADR este nevoit sa restituie sumele pe care crescatorii de animale au apucat sa le dea inapoi. In plus, va fi nevoit sa plateasca si subventiile care li se cuveneau fermierilor pe anii 2011 si 2012, si care nu au fost date atunci pentru ca acestia erau scosi de pe lista celor care luau subventii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa intrarea in vigoare a actului normativ, pe o perioada de 30 zile, vor fi stabilite procedurile de restituire a banilor catre crescatorii de animale, de catre Ministerul Agriculturii in coordonare cu Ministerul de Finante.





Sursa foto: www.sxc..hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016