Cresterea lipitorilor in mediu controlat. Hirudicultura
Publicat la data de 01 Feb. 2023 in:
Diverse Hirudicultura este cresterea lipitorilor atat medii naturale, cat si artificiale. Ea s-a dezvoltat ca o metoda impotriva declinului rezervei de lipitori din mediul natural.
Au fost dezvoltate initial “ferme de lipitori” in special in Franta si Germania. Inca din anul 1890, o ferma de lipitori de langa Hildesheim in Germania, producea intre 3 si 4 milioane de invidivizi anual.
Fermele de lipitori se bazeaza adesea pe importul de lipitori din sudul Europei si Turcia. Aceste importuri sunt in general de Hirudo Medicinalis, si uneori de H. Verbana, care a fost adesea confundata cu “adevarata” lipitoare medicinala.
In 2004, The Food and Drug Administration - FDA a aprobat comercializarea si utilizarea lipitorilor medicale folosite ca dispozitiv medical. Acest lucru a permis companiilor care se ocupau deja de cresterea lipitorilor sa-si continue activitatea intr-un mediu legal. Dupa mii de ani de utilizare, F.D.A. a aprobat lipitorile ca dispozitive medicale. Ricarimpex SAS, o companie franceza, este prima care a solicitat si a primit aprobarea FDA pentru a utiliza lipitorile ca dispozitive medicale pe piata dn SUA
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru aprobarea lipitorilor ca dispozitiv medical, F.D.A. spune ca a revizuit literatura de specialitate privind utilizarea acestora in medicina si a evaluat informatiile de siguranta. Printr-un comunicat de presa al F.D.A., se specifica faptul ca un dispozitiv medical, conform legii, este orice articol destinat pentru a diagnostica, vindeca, trata, preveni sau atenua o boala sau conditie sau care afecteaza functia sau structura corpului, fara a avea un efect printr-o actiune chimica si nu este metabolizat.
In prezent, majoritatea lipitorilor medicinale sunt crescute si inmultite in laborator. Aici trebuie create conditii superioare celor din mediul natural, propice cresterii si inmultirii lor rapide. Si repetam faptul ca, intr-un laborator bine dotat, de marime optima, intr-un an de zile pot fi crescute pana la 5 milioane de lipitori.
Toate etapele, de la achizitionarea primelor exemplare, reproducere, puii obtinuti si vanzare vor fi atent contabilizate in fise special concepute pentru fluxul tehnologic.
Temperatura
Lipitorile se simt foarte bine la temperaturi reci, in incaperi racoroase. Conditia estentiala este ca temperatura mediului ambiant in care se gasesc lipitorile sa nu depaseasca 25 grade C.
Intervalele de temperatura optima pentru cresterea economica a lipitorilor sunt intre 22 pana la 25 grade C. Totusi, pentru reproducerea in laborator temperatura se va incadra intre 25,5 – 27,5 grade C.
Asadar, sunt necesare doua incaperi, fiecare avand temperaturi diferite: o camera cu temperatura medie pentru a favoriza cresterea si inmultirea lipitorilor si una racoroasa in se gasesc lipitorile in stare de somnolenta sau cele destinate livrarii. Practic, in mediu de laborator, lipitorile ajung la maturitate la 6-8 luni de viata, cand sunt capabile sa se reproduca.
Un alt lucru important este sa evitati trecerile bruste de la o temperatura calda la una rece.
Nu le expuneti niciodata in bataia directa a soarelui. Va recomandam sa pastrati lipitorile intr-un mediu racoros pana in momentul in care doriti sa le “cazati” sau utilizati.
Nu este nevoie sa asigurati o sursa de lumina pentru ca lipitorile iubesc intunericul.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>