Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea lipitorilor in mediu controlat. Hirudicultura

cresterea-lipitorilor-in-mediu-controlat-hirudicultura

Hirudicultura este cresterea lipitorilor atat medii naturale, cat si artificiale. Ea s-a dezvoltat ca o metoda impotriva declinului rezervei de lipitori din mediul natural.


Au fost dezvoltate initial “ferme de lipitori” in special in Franta si Germania. Inca din anul 1890, o ferma de lipitori de langa Hildesheim in Germania, producea intre 3 si 4 milioane de invidivizi anual.
 
Fermele de lipitori se bazeaza adesea pe importul de lipitori din sudul Europei si Turcia. Aceste importuri sunt in general de Hirudo Medicinalis, si uneori de H. Verbana, care a fost adesea confundata cu “adevarata” lipitoare medicinala.
 
In 2004, The Food and Drug Administration - FDA a aprobat comercializarea si utilizarea lipitorilor medicale folosite ca dispozitiv medical. Acest lucru a permis companiilor care se ocupau deja de cresterea lipitorilor sa-si continue activitatea intr-un mediu legal. Dupa mii de ani de utilizare, F.D.A. a aprobat lipitorile ca dispozitive medicale. Ricarimpex SAS, o companie franceza, este prima care a solicitat si a primit aprobarea FDA pentru a utiliza lipitorile ca dispozitive medicale pe piata dn SUA
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru aprobarea lipitorilor ca dispozitiv medical, F.D.A. spune ca a revizuit literatura de specialitate privind utilizarea acestora in medicina si a evaluat informatiile de siguranta. Printr-un comunicat de presa al F.D.A., se specifica faptul ca un dispozitiv medical, conform legii, este orice articol destinat pentru a diagnostica, vindeca, trata, preveni sau atenua o boala sau conditie sau care afecteaza functia sau structura corpului, fara a avea un efect printr-o actiune chimica si nu este metabolizat.
 
In prezent, majoritatea lipitorilor medicinale sunt crescute si inmultite in laborator. Aici trebuie create conditii superioare celor din mediul natural, propice cresterii si inmultirii lor rapide. Si repetam faptul ca, intr-un laborator bine dotat, de marime optima, intr-un an de zile pot fi crescute pana la 5 milioane de lipitori.
 
Toate etapele, de la achizitionarea primelor exemplare, reproducere, puii obtinuti si vanzare vor fi atent contabilizate in fise special concepute pentru fluxul tehnologic.
 

Temperatura

 
Lipitorile se simt foarte bine la temperaturi reci, in incaperi racoroase. Conditia estentiala este ca temperatura mediului ambiant in care se gasesc lipitorile sa nu depaseasca 25 grade C.
 
Intervalele de temperatura optima pentru cresterea economica a lipitorilor sunt intre 22 pana la 25 grade C. Totusi, pentru reproducerea in laborator temperatura se va incadra intre 25,5 – 27,5 grade C.
 
Asadar, sunt necesare doua incaperi, fiecare avand temperaturi diferite: o camera cu temperatura medie pentru a favoriza cresterea si inmultirea lipitorilor si una racoroasa in se gasesc lipitorile in stare de somnolenta sau cele destinate livrarii. Practic, in mediu de laborator, lipitorile ajung la maturitate la 6-8 luni de viata, cand sunt capabile sa se reproduca.
 
Un alt lucru important este sa evitati trecerile bruste de la o temperatura calda la una rece.
 
Nu le expuneti niciodata in bataia directa a soarelui. Va recomandam sa pastrati lipitorile intr-un mediu racoros pana in momentul in care doriti sa le “cazati” sau utilizati.
 
Nu este nevoie sa asigurati o sursa de lumina pentru ca lipitorile iubesc intunericul.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016