Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea strutilor in perioada 21 zile - 3 luni

cresterea-strutilor-in-perioada-21-zile-3-luni

Dupa varsta de 3 saptamani, puiul de strut poate iesi intr-o boxa exterioara. De aceea, adapostul utilizat pentru aceasta faza de crestere trebuie sa dispuna atat de spatiu inchis, climatizat, cu crestere pe o pardoseala lavabila si echipat cu hranitori si adapatoare, precum si de o deschidere catre boxa exterioara, unde puii vor putea fi scosi afara in zilele calduroase si insorite (exclus pe timpul noptii, pe frig sau vreme ploioasa).


La exterior, pardoseala poate sa fie identica cu cea exterioara, in partea dinspre adapost, iar in rest este bine sa aiba o parte inierbata si alta acoperita cu nisip. Hranitori si adapatori trebuie sa fie si in padocul exterior, dar protejate impotriva ploii. Strutului tanar i se va permite sa stea cat mai mult afara in caldura si in soare, in special pentru fortificarea scheletului.
 
Retetele furajere preparate, aratate la capitolul respectiv, vor trebui sa existe in permanenta in hranitori, altfel puiul de strut va inghiti orice i iese in cale. Este perioada de dezvoltare armonioasa a organismului, a picioarelor si a cresterii in greutate si in inaltime.
 
Nu trebuie omise din alimentatie fanul, vitaminele, sarurile minerale si proteinele. Administrarea de antibiotice se va face numai in caz de nevoie si amestecat in apa, de regula pentru prevenirea unor boli bacteriene. Este recomandabila utilizarea probioticelor, intrucat acestea nu distrug coloniile de bacteri utile digestiei, cum se intampla in cazul antibioticelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Se va urmari ca piciorul sa se sprijine bine in teren. Daca se constata o deviatie a degetelor, e preferabil sa se solicite interventia unui medic veterinar, pentru corectarea acestui defect. 
 
In tabelul de mai jos prezentam parametrii de crestere in perioada 2-8 saptamani.

 
Aceste raportari, care se fac luandu-se ca baza greutatea puilor de o zi, sunt destul de relative, pentru ca oul de strut cantareste intre 1.000 si 1.800 g, se admit pentru incu- batie doar ouale care cantaresc minimum 1.200 g. iar puii eclozionati au o mare vari abilitate in greutate: intre 750 g si 1.200 g. De aceea, a dubla sau a creste de 4 ori greutatea initiala sunt norme orientative, pe care crescatorul trebuie sa le ia ca atare.
 
De exemplu, intre saptamana a treia si a patra, daca strutul are la nastere 1.200 g, ar trebui sa creasca cu 2.400 g/saptamana, ori abia in a opta zi din viata cresterea saptamanala este de 2.000 g.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.13 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016