Cresterea strutilor in perioada 21 zile - 3 luni
Publicat la data de 09 Mai. 2024 in:
Diverse Dupa varsta de 3 saptamani, puiul de strut poate iesi intr-o boxa exterioara. De aceea, adapostul utilizat pentru aceasta faza de crestere trebuie sa dispuna atat de spatiu inchis, climatizat, cu crestere pe o pardoseala lavabila si echipat cu hranitori si adapatoare, precum si de o deschidere catre boxa exterioara, unde puii vor putea fi scosi afara in zilele calduroase si insorite (exclus pe timpul noptii, pe frig sau vreme ploioasa).
La exterior, pardoseala poate sa fie identica cu cea exterioara, in partea dinspre adapost, iar in rest este bine sa aiba o parte inierbata si alta acoperita cu nisip. Hranitori si adapatori trebuie sa fie si in padocul exterior, dar protejate impotriva ploii. Strutului tanar i se va permite sa stea cat mai mult afara in caldura si in soare, in special pentru fortificarea scheletului.
Retetele furajere preparate, aratate la capitolul respectiv, vor trebui sa existe in permanenta in hranitori, altfel puiul de strut va inghiti orice i iese in cale. Este perioada de dezvoltare armonioasa a organismului, a picioarelor si a cresterii in greutate si in inaltime.
Nu trebuie omise din alimentatie fanul, vitaminele, sarurile minerale si proteinele. Administrarea de antibiotice se va face numai in caz de nevoie si amestecat in apa, de regula pentru prevenirea unor boli bacteriene. Este recomandabila utilizarea probioticelor, intrucat acestea nu distrug coloniile de bacteri utile digestiei, cum se intampla in cazul antibioticelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Se va urmari ca piciorul sa se sprijine bine in teren. Daca se constata o deviatie a degetelor, e preferabil sa se solicite interventia unui medic veterinar, pentru corectarea acestui defect.
In tabelul de mai jos prezentam parametrii de crestere in perioada 2-8 saptamani.
Aceste raportari, care se fac luandu-se ca baza greutatea puilor de o zi, sunt destul de relative, pentru ca oul de strut cantareste intre 1.000 si 1.800 g, se admit pentru incu- batie doar ouale care cantaresc minimum 1.200 g. iar puii eclozionati au o mare vari abilitate in greutate: intre 750 g si 1.200 g. De aceea, a dubla sau a creste de 4 ori greutatea initiala sunt norme orientative, pe care crescatorul trebuie sa le ia ca atare.
De exemplu, intre saptamana a treia si a patra, daca strutul are la nastere 1.200 g, ar trebui sa creasca cu 2.400 g/saptamana, ori abia in a opta zi din viata cresterea saptamanala este de 2.000 g.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.