Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum au evoluat creditele agricole in ultimii ani

cum-au-evoluat-creditele-agricole-in-ultimii-ani

Soldul creditelor acordate sectorului agriculturii s-a dublat in ultimii 10 ani, la 6,1% din total credite, reiese dintr-o analiza realizata de Coface.


In acelasi timp, comportamentul de plata al companiilor din acest sector a inregistrat o deteriorare semnificativa in 2016.

„Sectorul agriculturii, in general, este subfinantat prin comparatie cu valoarea adaugata generata in formarea PIB-ului. Ponderea agriculturii in formarea PIB a variat intre 8%-10% in perioada 2007 - 2015, in timp ce soldul creditelor acordate de sectorul bancar in totalul creditelor a crescut de la 3%, in 2007, la doar 6,1% in 2016. Atribuim aceasta tendinta de subfinantare factorilor precum reticenţa sectorului bancar de a finanţa un sector expus unor riscuri impredictibile in lipsa unor garantii acordate prin diverse scheme de sustinere a fermierilor si apetitul fermierilor de a apela la creditul comercial (extinderea termenelor de plata catre furnizori) in dauna creditului bancar, pe fondul accesului mai facil şi al costurilor mai reduse”, se arata in studiul Coface. 
 
Potrivit acestuia, comportamentul de plata al companiilor care activeaza in sectorul cultivarii cerealelor a inregistrat o deteriorare pe parcursul anului precedent. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In 2016 s-au inregistrat 1.423 de procese comerciale impotriva companiilor din sector, in crestere cu 78% fata de 2015. Cea mai mare crestere a fost in randul proceselor de executare silita, respectiv 1.034 de procese. In acelasi timp, valoarea datoriilor fiscale restante din aceasta industrie a crescut cu 32% pe parcursul anului anterior, de la 63 milioane lei (2015), la aproape 84 milioane lei, in 2016”, se mai arata in raport. 
 
Iancu Guda, services director, Coface Romania, sustine ca o serie de factori genereaza presiuni asupra lichiditatii companiilor care activeaza in sectorul cultivarii cerealelor: volatilitatea veniturilor (pe fondul dependentei de conditiile meteorologice si fluctuaţiei preturilor), scaderea profitabilitatii, intarzierea platilor de catre APIA, extinderea termenelor de incasare a creantelor si tendinta dezintermedierii cuplate cu sustinerea investiţiilor pe termen lung. 
 
Conform oficialului Coface, comportamentul de plata al companiilor din acest sector a inregistrat o deteriorare semnificativa in 2016. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016