Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa faci din cresterea melcilor o afacere profitabila?
Cresterea melcilor reprezinta o afacere viabila si profitabila! Carnea de melc reprezinta o delicatesa foarte apreciata in strainatate, unde restaurantele se intrec a oferi feluri de mancare exotice. Afacerea cu melci nu necesita investitii initiale mari, pentru ca intr-o ferma nu ai nevoie de utilije mari si costisitoare si nici de soluri de prima calitate din punctul de vedere al fertilitatii sau al locatiei.
Cred ca toata lumea cunoaste cantecelul melcilor: “Melc, melc codobelc/Scoate coarne bouresti...” Dar vremea copilariei a trecut! Pentru orice adult cu visuri de antreprenor, cantecelul ar trebui sa inceapa asa: “Melc, melc codobelc/ Vino de ma imbogatesti!...” De ce? E foarte simplu!
Cresterea melcilor reprezinta o afacere viabila si profitabila! Carnea de melc reprezinta o delicatesa foarte apreciata in strainatate, unde restaurantele se intrec a oferi feluri de mancare exotice. In topul consumatorilor de carne de melc se afla detasat Franta, fiind urmata de Italia, Spania, Grecia si mai nou de Statele Unite ale Americii si Japonia. Ceea ce probabil nu stiti este faptul ca melcii reprezinta o baza solida in medicina, fiind folositi in prelucrarea medicamentelor pentru intarirea sistemului imunitar. Asadar, pe langa piata de desfacere alimentara, mai exista o noua piata ce are nevoie de materii prime.
De ce o crescatorie de melci?
In Romania, carnea de melc nu se gaseste printre produsele traditionale, in schimb tara noastra poseda toate conditiile necesare pentru a creste melci gustosi si sanatosi. Principalele specii de melci crescute in Romania, Helix Pomatia si Helix Lucorum, aduc in functie de calitate, in jur 5 euro pe kilogram. Fiind vorba in general de o productie de cateva sute de kilograme pe an, va inchipuiti la ce profit se ajunge!
In plus, atentia de care se bucura aceasta mica gasteropoda nu a lasat indiferente nici institutiile europene, care ofera finantari ce pot atinge pana la 100.000 de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Afacerea cu melci nu necesita investitii initiale mari, pentru ca intr-o ferma nu ai nevoie de utilije mari si costisitoare si nici de soluri de prima calitate din punctul de vedere al fertilitatii sau al locatiei.
De ce ai nevoie pentru o ferma de melci?
Pentru o astfel de ferma, materialele sunt usor de procurat. Ai nevoie de:
- fond genetic
- plase speciale
- suplimente alimentare
- solutii contra daunatorilor
Cresterea melcilor poate fi chiar placuta, nu doar profitabila: viata lor este una linistita, nu fac galagie, nu emana mirosuri neplacute si nici reziduuri, iar ingrijirea lor nu necesita prezenta continua in crescatorie.
Afla acum mai multe detalii despre cum se amenajeaza o ferma de melci si despre tehnologiile de prelucrare, furnizori si clienti!
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.69 din 13 voturi