Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se spune corect: desimea de semanat sau densitatea de semanat?

cum-se-spune-corect-desimea-de-semanat-sau-densitatea-de-semanat

Ieri am participat la o discutie cu mai multi ingineri agronomi, cu totii fiind oameni cu experienta, consultanti la o firma de profil. Eram pe masa cu doua-trei afise carora le realizasem grafica, cand ochii tuturor s-au oprit asupra expresiei "desimea de semanat".


O parte dintre agronomi au spus ca termenul este gresit, atata vreme cat in manuale si cursuri se foloseste termenul densitate de semanat, nu desime de semanat.

Ceilalti i-au contrazis, spunand ca densitatea inseamna, potrivit dictionarului, raportul dintre masa si volum. Astfel incat nu putem aplica aceasta marime unei arii (terenul cultivat) ci, din contra, putem folosi desime, care inseamna o colectivitate cu parti componente apropiate.

Recunosc ca disputa ma intereseaza mai mult etimologic, pentru ca un inginer agronom sau un fermier intelege despre ce e vorba, fie ca ii spui densitate, fie desime.

In fotografie, un lan de grau de asta toamna, din judetul Ilfov, unde densitatea plantelor era buna, dar desimea buruienilor prea mare :)

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h



Actualizare: dupa un schimb de opinii cu diacritica şi după ce am consultat DEX-ul, densitatea de semanat este expresia corecta. Densitate inseamna numarul de fiinte sau de obiecte pe o suprafata. Totodata, asa cum spuneam mai sus, desimea se refera la o insusire.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016