Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in primele trei luni ale lui 2013

cum-va-fi-vremea-in-primele-trei-luni-ale-lui-2013

Meteorologii prognozeaza pentru primele trei luni din 2013 o vreme normala, cu temperaturi medii lunare situate in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, cu exceptia sudului, sud-estului si vestului tarii, unde valorile termice vor fi peste mediile multianuale.


Astfel, potrivit estimarilor sezoniere, realizate pe baza datelor furnizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, in ianuarie temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde, local, vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.

Temperaturile medii vor oscila intre -7 grade in Moldova si zero grade Celsius in Banat si Dobrogea. in restul teritoriului mercurul din termometre va indica valori negative.

De asemenea, cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra, in prima luna din anul 2013, valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul. Normele se vor incadra intre 20 l/mp in Moldova, Dobrogea si Transilvania si 70 l/mp in Maramures si Transilvania.

in februarie, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie estimeaza temperaturi medii ce vor depasi zero grade Celsius, in Banat (intre 0 si 2 grade Celsius), Crisana (intre -2 si 1 grad), Maramures (-1... 0 grade), Oltenia (-1...1 grad), Transilvania (-5... 0), Muntenia (-3...1 grad), Dobrogea (-1...2 grade) si Moldova (-5... 0 grade).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In ceea ce priveste precipitatiile lunare, valori vor fi apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-vestul si nordul tarii acestea se pot situa sub valorile normale. Potrivit graficului de prognoza, cantitatile minime de precipitatii se vor situa intre 20 l/mp in Banat, Transilvania, Dobrogea si Moldova, si 30 l/mp in Maramures si Oltenia. Totodata, cea mai mare cantitate de precipitatii este prognozata in Oltenia, de pana la 70 l/mp.

Potrivit ANM, prima luna de primavara va aduce temperaturi medii lunare, in general, apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, exceptand vestul, sud-vestul si nord-vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul tarii fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale.

Mediile climatologice pentru temperatura medie vor oscila intre -1 grad Celsius (in Moldova) si 7 grade Celsius (in Banat), in timp ce normele climatologice pentru precipitatii se vor incadra intre 15 l/mp, in Dobrogea, si 80 l/mp in Maramures.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016