Publicat in: Diverse
Dacian Ciolos: Producatorii agricoli din Romania trebuie sa fie mai bine organizati din punct de vedere al capacitatii de colectare si stocare
Comisarul european a declarat ca astfel se va putea negocia mult mai bine pe piata, iar productia agricola ar avea de castigat.
In cursul zilei de azi comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos si ministrul de resort, Daniel Constantin au participat la conferinta cu tema „Agricultura si protectia mediului in Europa Centrala si de Est - Contributia lor la cresterea economica si dezvoltarea pietei muncii”, eveniment organizat de Liga Europeana pentru Cooperare Economica, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei.
 
Cu aceasta ocazie Dacian Ciolos a precizat ca Romania si tarile din estul Europei se afla la o treime fata de tarile din Europa de Vest din punct de vedere al productiilor agricole la hectar sustinand totodata ca exista un potential de productie care poate fi valorificat prin Politica Agricola Comuna. „Sper sa existe intelepciunea si inteligenta de a utiliza acest potential de productivitate, nu doar prin exportul de materii prime ci si prin procesarea productiei aici si folosirea oportunitatilor de export atat pe piata europeana, dar mai ales pe piata internationala. Conditiile in viitor vor fi favorabile pe piata internationala pentru cei care vor fi in masura sa faca o agricultura competitiva din punct de vedere al pretului si al calitatii produselor si utilizarii resurselor naturale”, a declarat acesta in cadrul conferintei.
 
Referindu-se apoi la situatia din Romania, comisarul european a mentionat ca fermierii romani ar putea sa joace un rol mult mai important in privinta valorificarii productiei agricole, daca ar creste gradul de organizare a infrastructurii de colectare si stocare. „Mi se pare o pierdere pentru producatorii agricoli din Romania pentru ca, din punct de vedere al volumului productiei pe care o reprezinta, ar putea sa joace un rol mult mai important daca ar fi mai organizati, nu doar din punct de vedere juridic, ci si al capacitatii de a colecta si de a stoca productia agricola pentru a negocia direct pe piata comercializarea acestei productii. Cresterea gradului de organizare a infrastructurii de colectare si stocare a productiei ar putea duce la o crestere a valorii adaugate a productiei de materie prima pentru agricultorii romani, adica o parte mai mare din pret sa le ramana lor”, a mai declarat Dacian Ciolos, precizand si ca ca piata europeana este total deschisa produselor din Romania „pentru ca nu exista nicio bariera tarifara, aceleasi norme si standarde aplicandu-se sectorului alimentar din Romania cat si celui din Germania”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La randul sau, ministrul Daniel Constantin a declarat in cadrul aceleiasi conferinte ca obiectivul Romaniei prin PAC si prin PNDR 2014-2020 este de a stimula integrarea productiei, dezvoltarea capacitatilor de productie astfel incat fermierii sa poata aveao sansa mai mare atunci cand isi negociaza preturile. „Este un pret cand negociezi o cantitate mica si nu esti asociat si un alt pret daca ai o cantitate mai mare si daca esti intr-o cooperativa sau intr-o asociatie. Aici este cheia succesului”, a concluzionat Daniel Constantin.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR confirma noi fonduri PNDR 2014-2020
MADR confirma noi fonduri PNDR 2014-2020
Fonduri europene de aproape 105 de milioane de euro vor fi disponibile prin Programul National de...
Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020
Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020
In cadrul intalnirii, prezidata de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, vor...
MADR plateste 2,58 de milioane de euro pentru evaluarea PNDR 2014-2020
MADR plateste 2,58 de milioane de euro pentru evaluarea PNDR 2014-2020
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a atribuit firmei ACZ Consulting SRL un contract in...
Daniel Constantin acuza guvernul tehnocrat ca a abandonat proiectul de refacere a sistemului de irigatii
Daniel Constantin acuza guvernul tehnocrat ca a abandonat proiectul de refacere a sistemului de irigatii
Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii in guvernul Ponta, este de parere ca proiectul...

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton