Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dacian Ciolos: Producatorii agricoli din Romania trebuie sa fie mai bine organizati din punct de vedere al capacitatii de colectare si stocare
Comisarul european a declarat ca astfel se va putea negocia mult mai bine pe piata, iar productia agricola ar avea de castigat.
In cursul zilei de azi comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos si ministrul de resort, Daniel Constantin au participat la conferinta cu tema „Agricultura si protectia mediului in Europa Centrala si de Est - Contributia lor la cresterea economica si dezvoltarea pietei muncii”, eveniment organizat de Liga Europeana pentru Cooperare Economica, cu sprijinul Bancii Nationale a Romaniei.
Cu aceasta ocazie Dacian Ciolos a precizat ca Romania si tarile din estul Europei se afla la o treime fata de tarile din Europa de Vest din punct de vedere al productiilor agricole la hectar sustinand totodata ca exista un potential de productie care poate fi valorificat prin Politica Agricola Comuna. „Sper sa existe intelepciunea si inteligenta de a utiliza acest potential de productivitate, nu doar prin exportul de materii prime ci si prin procesarea productiei aici si folosirea oportunitatilor de export atat pe piata europeana, dar mai ales pe piata internationala. Conditiile in viitor vor fi favorabile pe piata internationala pentru cei care vor fi in masura sa faca o agricultura competitiva din punct de vedere al pretului si al calitatii produselor si utilizarii resurselor naturale”, a declarat acesta in cadrul conferintei.
Referindu-se apoi la situatia din Romania, comisarul european a mentionat ca fermierii romani ar putea sa joace un rol mult mai important in privinta valorificarii productiei agricole, daca ar creste gradul de organizare a infrastructurii de colectare si stocare. „Mi se pare o pierdere pentru producatorii agricoli din Romania pentru ca, din punct de vedere al volumului productiei pe care o reprezinta, ar putea sa joace un rol mult mai important daca ar fi mai organizati, nu doar din punct de vedere juridic, ci si al capacitatii de a colecta si de a stoca productia agricola pentru a negocia direct pe piata comercializarea acestei productii. Cresterea gradului de organizare a infrastructurii de colectare si stocare a productiei ar putea duce la o crestere a valorii adaugate a productiei de materie prima pentru agricultorii romani, adica o parte mai mare din pret sa le ramana lor”, a mai declarat Dacian Ciolos, precizand si ca ca piata europeana este total deschisa produselor din Romania „pentru ca nu exista nicio bariera tarifara, aceleasi norme si standarde aplicandu-se sectorului alimentar din Romania cat si celui din Germania”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
La randul sau, ministrul Daniel Constantin a declarat in cadrul aceleiasi conferinte ca obiectivul Romaniei prin PAC si prin PNDR 2014-2020 este de a stimula integrarea productiei, dezvoltarea capacitatilor de productie astfel incat fermierii sa poata aveao sansa mai mare atunci cand isi negociaza preturile. „Este un pret cand negociezi o cantitate mica si nu esti asociat si un alt pret daca ai o cantitate mai mare si daca esti intr-o cooperativa sau intr-o asociatie. Aici este cheia succesului”, a concluzionat Daniel Constantin.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura