Daciana Sarbu lupta pentru o alimentatie cat mai sanatoasa
Publicat la data de 13 Iun. 2013 in:
Diverse La discutiile despre raportul eurodeputatei Frédérique Ries ‘Alimentele destinate sugarilor si copiilor de varsta mica si alimentele destinate unor scopuri medicale special’, din grupul ALDE, Daciana Sarbu (eurodeputata, membru in comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara – ENVI, membru supleant in comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala – AGRI) si-a sustinut opinia in privinta nutritiei dezechilibrate care este o amenintare serioasa la adresa sanatatii.
„Legislatia menita sa protejeze consumatorii si sa promoveze alimentatia sanatoasa, trebuie sa fie o prioritate absoluta a UE, iar ceea ce am reusit in acest dosar reprezinta o evolutie reala. Exista consumatori care au nevoie de alimente speciale, pentru circumstantele speciale in care se afla, dar toti consumatorii au nevoie de informatii clare si precise despre alimente, astfel incat sa poata face alegeri in cunostinta de cauza si sa-si protejeze sanatatea”, a precizat Daciana Sarbu.
Aceasta a mai mentionat, ca desi au fost adoptate unele legi in ultimul timp, acestea au fost subminate de vechea legislatie, care nu mai corespunde cu piata alimentara din prezent.
„Revizuirea legislatiei in ceea ce priveste alimentele pentru persoanele cu nevoi nutritionale speciale era deci, un proces absolut necesar. As vrea sa multumes raportoarei, pentru modul cum a coordonat acest proces, pentru disponibilitatea de a tine cont de propunerile celorlalti si pentru ca a reusit sa apere cu succes pozitia Parlamentului in negocierile cu Consiliul. Acordul la care s-a ajuns reflecta multe dintre prioritatile PE. Redefinirea zonei de aplicabilitate a acestei legislatii, va bloca incercarile frauduloase de promovare drept hrana sanatoasa a unor produse precum alimentele pentru sportivi, batoanele de slabit, ori asa numitul lapte de crestere. Apreciez in mod deosebit faptul ca am reusit sa stabilim prevederi foarte stricte in aceasta privinta”, a conchis eurodeputata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sursa foto: www.sxc.hu
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>