Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DAJ Harghita: Peste 300 de cereri pentru sprijinul cuplat

daj-harghita-peste-300-de-cereri-pentru-sprijinul-cuplat

Gestionarea populatiei de ursi devine o problema serioasa in Romania. Tot mai multi fermieri au realizat ca pot cere despagubiri pentru pagubele produse de animalele salbatice.


In aceasta toamna, multe suprafete cu porumb siloz au fost distruse de ursi, potrivit sefului Directiei pentru Agricultura Judeteana Harghita, Romfeld Zsolt.
 
"Porumbul siloz e preferat de aceste salbaticiuni pentru ca, in primul rand, asigura hrana, care e accesibila foarte usor si, pe langa asta, asigura si o zona de protectie, fiind destul de aparati in parcelele de porumb. Acolo nimeni nu ii deranjeaza, nici nu au curajul oamenii sa intra in parcela si este favorabil acestei specii", a explicat Romfeld Zsolt.
 
In prezent, exista suprafete insemnate distruse de ursi. Fermierii afla de pagubele produse cu ajutorul imaginilor otinute de la dronele pe care le pun administratiile locale la dispozitie. In urma evaluarii pagubelor de catre specialisti, se poate incepe recoltarea pentru a nu ramane fara niciun fel de productie, mai spune seful DAJ Harghita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Numarul cazurilor raportate a crescut fata de anul trecut, avand in vedere ca oamenii au realizat ca pot primi despagubiri pentru pagubele produse de animalele salbatice. La nivelul judetului Harghita s-au afisat peste 300 de cereri de despagubiri pentru pagubele produse de ursi in culturile de porumb.
 
"La porumb siloz avem cam peste 300 de cazuri in judetul Harghita, pagube semnalate de catre primarii. Primaria receptioneaza aceste cereri, convoaca comisia compusa din specialisti si comisia respectiva evalueaza aceasta paguba. (…) In general, parcelele nu-s foarte mari, dar numarul constatarilor e foarte mare, ceea ce ne ingreuneaza situatia, avand in vedere ca aceeasi munca o depunem si la suprafata mica si la o suprafata de 50 de hectare. (…) Numarul de cazuri s-a marit. 
 
Acum, nu pagubele s-au marit, efectiv, (ci a crescut) increderea in sistem a producatorilor si oamenii realizeaza ca primesc totusi o despagubire la aceste pagube", a mai spus Romfeld Zsolt.
 
Despagubirile nu rezolva mare lucru, ursii ramanand in continuare o problema pentru fermierii din zona, care au nevoie de porumbul siloz pentru a hrani animalele.
 
Lanurile de porumb unde ursii produc stricaciuni "sunt chiar langa localitatile si soselele principale", in toate zonele existand teren arabil in Harghita, potrivit sefului DAJ Harghita.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016