Discutii privind fondurile europene ce urmeaza sa fie alocate Romaniei in perioada 2014-2020
Publicat la data de 11 Iun. 2013 in:
Diverse Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a organizat marti, 11 iunie, cea de a patra reuniune a Comitetului Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), in cadrul careia a fost discutat proiectul Acordului de Parteneriat 2014-2020.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, dezbaterile din cadrul reuniunii au vizat principalii pasi facuti de Romania pana in prezent pentru utilizarea fondurilor alocate de UE pentru perioada 2014-2020.
Proiectul Acordului de Parteneriat 2014-2020 este supus consultarii publice, iar eventualele comentarii ale partenerilor de dialog vor fi avute in vedere in scopul definitivarii documentului.
Acordul de Parteneriat 2014-2020 va reflecta recomandarile Comisiei Europene, dar si prevederile viitoarelor regulamente europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Fondurile alocate Romaniei pentru urmatoarea perioada de programare sunt in valoare de circa 39 de miliarde de euro, din care 21,8 miliarde de euro reprezinta fondurile aferente politicii de coeziune.
CIAP este un for consultativ la nivel national, care functioneaza sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene si are un rol important in pregatirea corespunzatoare a Romaniei pentru utilizarea fondurilor nerambursabile care vor fi alocate in exercitiul bugetar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.
CIAP are 12 sectiuni (comitete consultative), din care zece sunt comitete tematice, iar alte doua sunt comitete reprezentative pentru dezvoltarea regionala, respectiv pentru dimensiunea teritoriala. CIAP si comitetele consultative sunt formate din reprezentanti ai autoritatilor publice centrale, regionale si locale, iar 30% din totalul membrilor lor provin din mediul socio-economic, academic si din domeniul cercetarii stiintifice, precum si din societatea civila.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>