Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar noi din 13 tari. Vezi ce masuri am luat si de ce ne lauda Comisia Europeana

doar-noi-din-13-tari-vezi-ce-masuri-am-luat-si-de-ce-ne-lauda-comisia-europeana

Romania ar putea fi singura din cele 13 tari atentionate de Comisia Europeana in legatura cu interzicerea custilor neimbunatatite pentru gainile ouatoare fata de care Uniunea Europeana va renunta la continuarea procedurii de infringement (incalcarea dreptului comunitar).


Comisia Europeana a transmis la sfarsitul lunii ianuarie notificari oficiale prin care invita 13 state membre, printre care si Romania, sa puna in aplicare interdictia privind custile neimbunatatite pentru gaini ouatoare, care a intrat in vigoare la inceputul acestui an. Statele vizate - Belgia, Bulgaria, Grecia, Spania, Franta, Italia, Cipru, Letonia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia si Romania - au avut la dispozitie doua luni pentru a raspunde notificarii Bruxellesului. in cazul in care acestea nu reactioneaza in mod satisfacator, Comisia Europeana va trece la urmatoarea etapa a procedurii de infringement, cea a avizului motivat.

Din informatiile transmise pana in prezent Comisiei Europene de catre cele 13 tari vizate, datele provenite de la autoritatile de la Bucuresti arata ca Romania respecta prevederile Directivei europene 74/1999, a precizat luni, pentru Agerpres, Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorilor John Dalli. El a explicat ca Romania este singura din respectivele tari care a transmis informatii ce atesta conformarea la cerintele comunitare.

Frederic Vincent a precizat ca Executivul UE analizeaza in prezent aceste date, dar ca, in forma in care au fost trimise de Romania, ele par a indica faptul ca Bucurestiul respecta cerintele Comisiei. "insa acest lucru trebuie confirmat" in urma analizarii datelor de catre CE, a adaugat el, precizand ca Bruxellesul va anunta pana la vara care vor fi tarile vizate de continuarea procedurii de incalcare a dreptului comunitar. Daca vor fi anuntate doar 12 tari, inseamna ca Romania si-a indeplinit obligatiile, a subliniat Frederic Vincent.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat la 26 martie ca pe teritoriul Romaniei nu mai exista exploatatii comerciale cu gaini ouatoare in custi neimbunatatite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Decizia politica de a interzice custile neimbunatatite a fost luata in 1999. Statele membre au avut la dispozitie doisprezece ani pentru a asigura o trecere fara dificultati la noul sistem si pentru a pune in aplicare directiva. Cu toate acestea, pana la sfarsitul anului trecut, in ciuda apelurilor repetate lansate de catre Comisie, cele 13 state membre mentionate nu se conformasera in mod corespunzator legislatiei UE.

Directiva europeana 74/1999 prevede ca, de la 1 ianuarie 2012, toate gainile ouatoare trebuie sa fie tinute in custi "imbunatatite", cu spatii suplimentare pentru cuibare, locuri de scormonit si stinghii, sau in sisteme alternative. Conform directivei, custile pot fi utilizate numai daca fiecare gaina dispune de cel putin 750 cm2, de cuibar, de asternuturi de paie, de stinghii si dispozitive de scurtare a ghearelor, care sa permita gainilor sa-si satisfaca nevoile biologice si comportamentale.

Potrivit Comisiei Europene, nerespectarea de catre statele membre a obligatiilor legale nu numai ca afecteaza bunastarea animalelor, dar poate duce, de asemenea, la distorsiuni ale pietei si la concurenta neloiala. Statele membre care permit inca utilizarea custilor neimbunatatite creeaza un dezavantaj pentru fermele care au investit pentru a se conforma noilor masuri, atrage atentia executivul european.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016