Ecosistemul melcului in ferme naturale
Publicat la data de 08 Feb. 2023 in:
Diverse In fermele naturale de crestere a melcilor din Romania se pot dezvolta si creste, fara sa necesite cheltuieli prea mari, melci din speciile Helix Lucorum si Helix Pomatia.
In aceste ferme, ce intrunesc conditiile necesare cresterii melcilor, puteti interveni prin numeroase mijloace pentru ocrotirea lor, si anume prin:
- plasarea din loc in loc a sperietorilor pentru pasari;
- combaterea atacului mamiferelor si al amfibienilor;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- interzicerea culesului in perioada de reproducere sau a exemplarelor care nu au devenit adulte (sub varsta de 3 ani);
-organizarea culesului pe zone atent delimitate, prin rotatie la fiecare 3-4 ani.
Atat cat este posibil, in aceste ferme naturale este indicat sa fie plantati arbori care sa asigure umbra si plante furajere pentru care melcii au facut o adevarata pasiune (floarea-soarelui, urzici, sulfina, napi).
Este cunoscut faptul ca pe o suprafata cu o vegetatie medie de 1 m, in mediul natural, pot trai patru melci cu descendentii lor. In conditii ce determina scaderea productiei vegetale, trebuie administrata hrana suplimentara care ar aduce o crestere de pana la 25-30% in decurs de o luna De asemenea, este recomandat sa se asigure irigarea eficienta a terenului, si ea cu efecte benefice asupra cresterii rapide a melcilor.
Din cauza modului de deplasare, melcii pot evada din interiorul fermelor, astfel incat pentru prevenirea acestui fapt este indicata parcelarea locurilor, inchiderea si acoperirea lor seara. Dimineata acoperitorile vor fi ridicate, iar melcii care au incercat sa evadeze vor fi reintrodusi in parcele.
Odata terminata administrarea hranei suplimentare, este indicat sa curatati rapid resturile furajere si dejectiile de pe teren. Aceste resturi trebuie depozitate in locuri ferite, putand fi folosite ulterior ca ingrasamant natural.
Cresterea melcilor in ferme organizate, naturale sau prin asigurarea conditiilor naturale de crestere are avantajul ca melcii pot fi valorificati in orice sezon.
Daca doriti sa puneti bazele unei crescatorii de melci de reproductie, trebuie sa stiti ca aceasta activitate are ca punct de pornire, in mod absolut normal, alegerea unui teren corespunzator. Terenul ales trebuie sa fie putin in panta (pentru a preveri acumularea apei), iar solul trebuie sa fie bogat in calciu, un element extrem de important in cresterea si dezvoltarea melcilor.
Pentru a preveni evadarea melcilor se sapa un sant lat de aproximativ 2 metri care ajuta si la colectarea excedentului de apa este bine ca terenul sa fie imprejmuit cu arbori, arbusti tutari si flora spontana sau cultivata (gen legume si zarzavaturi crude, fragede) care sunt preferatele melcilor. Pentru a impiedica diversi daunatori sa patrunda in interiorul fermei este indicata imprejmuirea terenului, acest fapt impiedicand si evadarea melcilor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.