Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ecosistemul melcului in ferme naturale

ecosistemul-melcului-in-ferme-naturale

In fermele naturale de crestere a melcilor din Romania se pot dezvolta si creste, fara sa necesite cheltuieli prea mari, melci din speciile Helix Lucorum si Helix Pomatia.


In aceste ferme, ce intrunesc conditiile necesare cresterii melcilor, puteti interveni prin numeroase mijloace pentru ocrotirea lor, si anume prin: 
 
- plasarea din loc in loc a sperietorilor pentru pasari;
 
- combaterea atacului mamiferelor si al amfibienilor;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
- interzicerea culesului in perioada de reproducere sau a exemplarelor care nu au devenit adulte (sub varsta de 3 ani);
 
-organizarea culesului pe zone atent delimitate, prin rotatie la fiecare 3-4 ani.
 
Atat cat este posibil, in aceste ferme naturale este indicat sa fie plantati arbori care sa asigure umbra si plante furajere pentru care melcii au facut o adevarata pasiune (floarea-soarelui, urzici, sulfina, napi).
 
Este cunoscut faptul ca pe o suprafata cu o vegetatie medie de 1 m, in mediul natural, pot trai patru melci cu descendentii lor. In conditii ce determina scaderea productiei vegetale, trebuie administrata hrana suplimentara care ar aduce o crestere de pana la 25-30% in decurs de o luna De asemenea, este recomandat sa se asigure irigarea eficienta a terenului, si ea cu efecte benefice asupra cresterii rapide a melcilor.
 
Din cauza modului de deplasare, melcii pot evada din interiorul fermelor, astfel incat pentru prevenirea acestui fapt este indicata parcelarea locurilor, inchiderea si acoperirea lor seara. Dimineata acoperitorile vor fi ridicate, iar melcii care au incercat sa evadeze vor fi reintrodusi in parcele.
 
Odata terminata administrarea hranei suplimentare, este indicat sa curatati rapid resturile furajere si dejectiile de pe teren. Aceste resturi trebuie depozitate in locuri ferite, putand fi folosite ulterior ca ingrasamant natural.
 
Cresterea melcilor in ferme organizate, naturale sau prin asigurarea conditiilor naturale de crestere are avantajul ca melcii pot fi valorificati in orice sezon.
 
Daca doriti sa puneti bazele unei crescatorii de melci de reproductie, trebuie sa stiti ca aceasta activitate are ca punct de pornire, in mod absolut normal, alegerea unui teren corespunzator. Terenul ales trebuie sa fie putin in panta (pentru a preveri acumularea apei), iar solul trebuie sa fie bogat in calciu, un element extrem de important in cresterea si dezvoltarea melcilor.
 
Pentru a preveni evadarea melcilor se sapa un sant lat de aproximativ 2 metri care ajuta si la colectarea excedentului de apa este bine ca terenul sa fie imprejmuit cu arbori, arbusti tutari si flora spontana sau cultivata (gen legume si zarzavaturi crude, fragede) care sunt preferatele melcilor. Pentru a impiedica diversi daunatori sa patrunda in interiorul fermei este indicata imprejmuirea terenului, acest fapt impiedicand si evadarea melcilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016