Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Erbicidul glifosat a primit aprobare de utilizare pentru inca 7 ani

erbicidul-glifosat-a-primit-aprobare-de-utilizare-pentru-inca-7-ani

Parlamentul European a aprobat de curand prelungirea cu sapte ani a autorizatiei care permite folosirea erbicidului glifosat, folosit pe scara larga in agricultura.


Reautorizarea folosirii erbicidului, votata de parlamentatii europeni cu 374 de voturi pentru, 225 de voturi impotriva si 104 abtineri, a fost insa limitata la 7 ani fata de 15 ani.
 
Totodata, rezolutia votata prevede si o serie de interdictii, precum interzicerea folosirii erbicidului glifosat in gradini si parcuri publice.
 
„Dezbaterea cu privire la acest erbicid ridica numeroase ingrijorari in randul cetatenilor. Cu toate acestea, fermierii sunt dependenti de utilizarea glifosatului”, a declarat Angélique Delahaye, un europarlamentar francez.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Reautorizarea erbicidului glifosat a fost promovata inclusiv de catre organizatia Copa-Cogeca, care a trimis de curand o scrisoare oficiala Comisiei Europene in care indeamna reprezentantii blocului comunitar sa pastreze pe piata substanta activa a erbicidului glifosat, dupa ce Autoritatea pentru Siguranta Alimentara a UE (EFSA) a aprobat pozitiv acest erbicid.
 
„Dupa ce EFSA a confirmat siguranta acestui produs, ne asteptam ca oficialii Comisiei Europene sa prelungeasca autorizatia de folosire a erbicidul glifosat. Acesta este utilizat pe scara larga, de toate statele UE, si este un instrument esential pentru agricultori, in special datorita raportului calitate-pret. Fara acesta, culturile de cereale, precum si cele de vita de vie sau fructe ar fi in pericol. Neaprobarea acestei substante ar putea crea un beneficiu tarilor care exporta in UE, avand in vedere ca productiile blocului comunitar vor scadea”, a declarat secretarul general al organizatiei Copa-Cogeca, Pekka Pesonen.

O serie de studii stiintifice au calificat erbicidul glifosat drept unul periculos pentru sanatate. De exemplu, Centrul international de cercetari asupra cancerului (CIRC), care are sediul in Lyon si functioneaza in cadrul OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), a clasificat acest erbicid ca fiind „probabil cancerigen”.
 
Cu toate acestea, reprezentantii care produc acest erbicid sustin ca studiul realizat de CIRC este eronat. Industria citeaza studiile BfR (institutul german de evaluare a riscurilor, insarcinat cu reevaluarea la nivel european a glifosatului, asa cum se face o data la zece ani, acest raport precizand ca erbicidul nu indica niciun risc.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016