Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Potrivit comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorului, Tonio Borg, Sistemul european rapid de alerta pentru alimente si furaje (RASFF) se va intinde pe o arie mai mare, prin aplicarea caruia se urmareste prevenirea si combaterea fraudei in domeniul alimentar.
In raportul anual, pe 2012, al RASFF, se arata ca aproximativ jumatate din notificari au venit din partea problemelor intampinate la frontierele UE, si anume produse alimentare si furaje respinse la frontiere pentru ca prezentau riscuri in siguranta alimentara.
„RASFF este in momentul de fata un instrument indispensabil pentru a raspunde si a atenua situatiile legate de siguranta alimentelor in UE, in contextul in care schimbul de informatii vitale se face rapid pentru a-i proteja pe consumatorii europeni. Desi scandalul carnii de cal, care a tinut prima pagina a ziarelor, nu apartine acestei perioade de raportare, trebuie mentionat faptul ca autoritatile pentru siguranta alimentelor din UE au pututu face schimb rapid de informatii datorita existentei RASFF. Ca urmare, produsele au fost identificate si retrase de pe piata. (...)Comisia intentioneaza sa extinda aria de aplicare a RASFF, la lupta impotriva fraudei in domeniul alimentar”, a mai sustinut Tonio Borg.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
RASFF, are o vechime de peste 30 de ani, si este un program informatic care faciliteaza fluxul transfrontalier de informatii intre autoritatile nationale pentru siguranta alimentelor.
Printre cele mai importante rapoarte de anul trecut ale Romaniei prin RASFF s-au numarat continutul peste limita admisa de imazalil (substanta fungicida folosita pentru combaterea bolilor la plante) din legume si fructe, infestarea cu parazitul Anisakis a pestelui si produselor din peste, prezenta aflatoxinelor in nuci, produse aferente si seminte, lipsa certificatelor de sanatate si incercarile de import ilegal a alimentelor dietetice si suplimentelor alimentare.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News