Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Federatia Pro Agro, membru in asociatia Danube Soya

federatia-pro-agro-membru-in-asociatia-danube-soya

Federatia Nationala PRO AGRO va fi membru cu drepturi depline la "Danube Soya" incepand cu 1 ianuarie 2014, au comunicat reprezentantii Federatiei. Decizia a fost luata in cadrul dezbaterilor organizate in perioada 25-26 noiembrie 2013, la Augsburg, Germania, cu ocazia desfasurarii celui de-al doilea Congres International al Danube Soya.


"Pasul pe care Federatia PRO AGRO l-a facut astazi este unul extrem de important. Aderarea la Danube Soya ne va aduce informatii extrem de utile din acest domeniu. Vom sti in timp real ce decizii se iau la nivel european, lucru extrem de important mai ales in contextul in care, de la inceputul acestui an Romania sustine necesitatea identificarii unor surse de proteina vegetala pentru asigurarea necesarului de consum european", a declarat presedintele Pro Agro, Alex Jurconi.
 
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin reprezentantii sai, a semnat in februarie 2013 "Declaratia pentru Soia Dunareana". Astfel Romania a devenit a noua tara care a semnat declaratia conform careia este sustinuta necesitatea identificarii unor surse de proteina vegetala pentru asigurarea necesarului de consum intern al sectorului zootehnic din UE, in conditiile unor importuri masive, in special de soia din SUA, Brazilia, Argentina.
 
Potrivit lui Alex Jurconi, in Romania, suprafata cultivata cu soia a suferit oscilatii puternice in ultimele doua decenii, dar exista capacitate de dezvoltare pentru noi varietati cu potential de productie ridicat. Soia nemodificata genetic poate fi cultivata pe o suprafata de pana la 5% din suprafata arabila a tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Exista o cerere solvabila din partea retailului, ca expresie a cerintelor consumatorilor care devin tot mai interesati de soia conventionala. Sunt convins ca, incepand cu anul viitor, producatorii romani vor fi si mai interesati de cultura de soia nemodificata genetic, ca urmare a implicarii PRO AGRO in proiectul Danube Soya. Va fi si anul in care cultivatorii vor avea la indemana mai multe instrumente financiare, atat europene, cat si nationale. Ma refer la posibilitatea acordarii in PAC 2014-2020 a unui sprijin voluntar cuplat de cel putin 2% din plafonul national, la care se adauga un sprijin financiar suplimentar pentru culturile in conversie si certificate ecologic, luand in calcul si posibilitatea despagubirii cultivatorilor prin intermediul Fondurilor Mutuale", mai spus presedintele Pro Agro.
 
Acesta a explicat ca un rol important il vor juca statiunile de cercetare "care au sansa extraordinara de a crea hibrizi cu potential de productie ridicata". 
 
"Numai asa, in cativa ani, va putea fi readusa cultura de soia nemodificata genetic in asolamentele fermelor si asigurat, in Romania, necesarul de 700.000 de tone de soia anual", a conchis reprezentantul Pro Agro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016