Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de melci. Cresterea melcilor in cutii

ferma-de-melci-cresterea-melcilor-in-cutii

Acest sistem de crestere, in fapt o dezvoltare de la tehnologia de crestere interioara, este des intalnit in Marea Britanie. Are un avantaj deosebit: nu necesita un spatiu foarte mare pentru ferma propriu-zisa, putandu-se demara afacerea si intr-o magazie, fireste, cu respectarea conditiilor ce fin de climat. Un mare dezavantaj: cresterea in baterii duce la o crestere redusa a melcilor, cu impact direct asupra greutatii lor.


Acest sistem intensiv de crestere, preluat de la cresterea gainilor, a iepurilor sau a chinchi llelor, duce la rezultate multumitoare, dar, asa cum arata experienta, nu pe termen foarte lung.
 

Ce presupune tehnologia?

 
In primul rand trebuie sa construiti (achizitionati) si sa plasati custile (care pot fi din plastic si se pot gasi in magazine). Dupa amplasarea custilor (le puteti ingropa in pietris sau nisip), aveti grija sa construiti un jgheab pentru mancare si unul pentru apa.
 
Un jgheab de apa prea adanc poate duce la inecarea melcilor, asa ca va recomandam sa nu depasiti 1,5 cm.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Folositi cutii din plastic sau lemn cu dimensiuni de 35 de cm (latime) x 25 cm (inaltime). Cutiile trebuie acoperite cu un paravan din plastic, bine securizat, dar care sa poata fi usor manevrat. In mijlocul cutiilor faceti o gaura, cu un diametru de 5-6 mm, pentru a asigura un bun drenaj al apei Umpleti cutiile cu pamant din gradina, netratat chimic. Va recomandam sa sterilizati in pre- alabil solul, folosind metoda prezentata anterior. 
 
Acoperiti pamantul din cutii, in proportie de 40-50%, cu muschi de padure pe care trebuie sa-l umeziti constant. Ca sa realizati un mediu propice reproducerii, puteti lua cateva ghivece de flori pe care sa le umpleti cu pamant de pH neutru. Introduceti aceste ghivece in solul folosit pentru amplasarea custilor. 
 
Dupa depunerea oualor, luati ghivecele si inlocuiti-le. Melcii eclozati trebuie depusi in custi separate, in care climatul va fi atent controlat da fiecare 4-5 ore). Pentru a dezvolta o afacere de crestere a melcilor in cutii, tineti cont de faptul ca, ideal, trebuie sa aveti un spatiu (cladire) pe care il veti compartimenta in 3 incaperi hala propriu-zisa, in care se vor depune catule (optati pentru geamuri mate spre a avea o lumina difuza); camera de preparare a hranei.
 
In camera de preparare a hranei puteti amenaja si un birou administrativ al fermez, in cazul in care nu aveti posibilitatea de a folosi o camera special pentru acesta.
 
O tehnologie implementata cu succes in sudul Frantei presupune aranjarea cutiilor pe trei niveluri, la minimum 30 cm deasupra podelei. Intre cutii este recomandat sa aveti cel putin 40-45 de cm. Fiecare cutie va fi prevazuta cu site cu ochiuri de marimi diferite, adecvate dimensiunii melcilor, precum si cu un fund mobil.

De asemenea, sub nivelurile 2 si 3 se monteaza, sub sita, in plan inclinat, placi compacte. Sub aceste placi veti amenaja un jgheab, care va dirija dejectiile spre un recipient colector (de aici pot fi aspirate).
 
Cand melcii sunt gata sa eclozeze, folositi plase pentru tantari. Daca melcii au pana la 9 luni, folositi plase cu ochiuri de 3 mm, iar pentru cei de peste 9 luni, plase de 5-7 mm. Ferma pentru cresterea melcilor
 

Nutritia si alimentatia melcilor

 
La fel ca la tehnologiile prezentate mai sus, instaland la marginea nivelurilor o plasa metalica prin care trece un curent de 6 volti, veti impiedica evadarea melcilor.

Foarte important de retinut este faptul ca, pe mijlocul fiecarui nivel al bateriei se dispun mici platforme pentru refugiul melcilor si cutii pline cu pamant sau nisip pentru depunerea pontei In ceea ce priveste nutritia melcilor, veti folosi hrana naturala, furajera si hrana obtinuta prin amestec. In ceea ce priveste amestecul, va recomandam sa consultati subcapitolul dedicat nutritiei pentru a obtine retete verificate.

Legat de baza furajera, aceasta poate fi formata din culturi in sera de varza furajera, salata, morcovi, napi.
 
Trebuie ca, in orice sezon, sa aveti furaje proaspete pentru a le asigura me nestru cilor conditii ideales de crestere. Puteti folosi aceasta tehnologie de crestere in sistem mixt melci se reproduc in cutii, dar cresc in spatii amenajate in aer liber.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016