Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii pot sa depuna formularul 221 privind veniturile din agricultura pana pe data de 25 iunie

fermierii-pot-sa-depuna-formularul-221-privind-veniturile-din-agricultura-pana-pe-data-de-25-iunie

Fermierii platitori de impozit pe norme de venit pot sa depuna declaratia pana pe 25 iunie. Anuntul a facut vineri de DGFP Valcea.


Prelungirea termenului initial de 27 mai a fost decisa pentru desfasurarea in bune conditii a campaniei de depunere a formularului specific si de familiarizare a contribuabililor cu obligatiile care le revin.

Potrivit sursei citate, au obligatia de a depune formularul 221 persoanele fizice care realizeaza, in mod individual, venituri din Romania, din activitati agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, provenind din:

- cultivarea produselor agricole vegetale;
- exploatarea pepinierelor viticole, pomicole si altele asemenea;
- cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


In cazul in care activitatea agricola pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit se desfasoara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, obligatiile declarative revin asocierii si se indeplinesc de catre asociatul care raspunde pentru indeplinirea obligatiilor asociatiei fata de autoritatile publice.

Veniturile din activitati agricole realizate individualsau intr-o forma de asociere fara personalitate juridica sunt impuse pe baza de norme de venit, indiferent de forma de organizare a activitatii si cuprind veniturile rezultate din cultivarea terenurilor, cresterea si exploatarea animalelor detinute cu orice titlu, inclusiv cele luate in arenda.

Aceste venituri sunt impozabile indiferent daca se face sau nu dovada valorificarii produselor.

Veniturile obtinute din valorificarea produselor prevazute mai sus in alta modalitate decat in stare naturala reprezinta venituri din activitati independente si se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

Veniturile pentru care nu au fost stabilite norme de venit se supun impunerii veniturilor din activitati independente pentru care venitul net anual se determina in sistem real.

In cazul contribuabililor care realizeaza in mod individual venituri din desfasurarea a doua sau mai multe activitati agricole pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit, organul fiscal stabileste venitul anual prin insumarea veniturilor corespunzatoare fiecarei activitati.

Contribuabilii care obtin doar venituri din activitati agricole pentru care au fost stabilite norme de venit nu au obligatii contabile. Impozitul ce trebuie platit reprezinta 16% din norma de venit din coloana 3 pentru fiecare ha sau cap de animal.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton