Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani vor putea exporta carne si cereale in Iran

fermierii-romani-vor-putea-exporta-carne-si-cereale-in-iran

O delegatie condusa de ministrul Achim Irimescu s-a aflat zilele trecute in Iran, ocazie cu care au avut loc mai multe intalniri in cadrul carora a fost perfectata reluarea relatiilor comerciale intre cele doua tari.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a efectuat in perioada 18-21 septembrie o vizita in Iran, insotit de o delegatie din care au facut parte si reprezentanti ai crescatorilor de bovine si ovine din Romania precum si fermieri din sectorul vegetal.
 
Pe parcursul vizitei, au avut loc intalniri cu oficialitatile iraniene si s-au vizitat mai multe obiective, totodata fiind puse la punct si o serie de colaborari in domeniul comercial.
 
Ionica Nechifor, secretarul general al Romovis, a fost unul dintre membrii delegatiei care l-a insotit pe ministrul Irimescu in Iran, acesta declarand la intoarcere ca vestile bune aduse ii vizeaza pe fermierii din mai multe sectoare, spre deosebire de vizitele precedente cand noutatile ii priveau in special de crescatorii de ovine.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Citat de Agrointel.ro, acesta a declarat ca „se refac acele legaturi vechi, de export, care au existat intre Romania si Iran, ca doar noi exportam cererele la ei. Acum isi doresc mult sa importe direct din Romania, si nu din tari, terte pentru a evita preturile mai mari decat in realitate. Ei nu dispun de tehnologie pentru procesare si isi doresc sa cumpere totul pregatit, ambalat”.
 
Potrivit aceleiasi surse, ministrul Achim Irimescu a precizat la intoarcerea in tara ca „la bovine, iranienii sunt deficitari si, dupa cum s-au exprimat chiar ei, prima pe lista de importuri imediate este carnea de vita. Acum ramane ca Autoritatea Sanitar-Veterinara de la noi sa transmita imediat certificatul sanitar-veterinar catre Iran si conditiile reciproce privind trasablitatea animalelor. Dupa ce aceasta procedura o sa fie efectuata, o delegatia din Iran o sa vina in tara sa viziteze abatoarele autorizate de Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru sacrificari. O parte le stiu deja si vor sa vada si restul iar pe cat suntem noi disponibil sa le dam, vom incepe cu carnea de bovine”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016