Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

La sfarsitul acestei saptamani, comuna Posta Calnau va gazdui un festival etno-gastronomic unic in tara, a carui vedeta va fi dovleacul preparat sub diferite forme.
Autoritatile locale buzoiene si-au propus sa promoveze traditiile locale si prin intermediul unui festival care la acest moment este unic in tara prin specificitatea sa.
Este vorba de festivalul etno-gastronomic Zilele Dovleacului, a carui prima editie s-a consumat anul trecut, la initiativa lui Iulian Horhocea, un localnic din Posta Calnau, care s-a gandit sa promoveze in acest mod un produs care la inceputul fiecarei toamne este nelipsit din majoritatea gradinilor din comuna.
Pentru ca prima editie a fost un succes, anul acesta autoritatile locale din comuna au decis sa se implice mai mult, apeland in acest sens si la sprijinul Consiliului Judeteran.
Acest sprijin a venit si, desi nu se va materializa intr-o contributie financiara, va contribui la o noua reusita a festivalului pe care institutia intentioneaza sa il transforme intr-o traditie.
Consiliul judetean si Primaria Posta Calnau se vor implica in organizarea manifestarii care va avea loc in acest week-end in comuna buzoiana, coordonatorul fiind acelasi Irinel Horhocea caruia ii apartine aceasta initiativa.
Vedeta principala va fi, bineinteles, dovleacul, care va fi prezentat participantilor sub toate formele sale. Punctul de atractie il vor constitui placintele, dulceturile si alte preparate avand ca ingredient principal dovleacul, insa vor fi expusi si cativa dovleci de dimensiuni impresionante.
La fata locului, cunoscutul bucatar Horia Varlan va prepara cateva feluri de mancare cu dovleac, iar artisti populari cunoscuti vor intretine atmosfera. Vorbim de singurul festival de gen din tara, alte evenimente similare avand loc in Republica Moldova si in Serbia.
Astfel, in week-end, la Posta Calnau vor participa si invitati din cele doua tari, care vor prezenta la randul lor preparatele traditionale, impartasind secretele cu producatorii autohtoni.
Nu in ultimul rand, organizatorii vor promova si calitatile terapeutice ale dovleacului, pe langa satisfactia papilelor gustative, preparatele din dovleac avand si efecte curative importante.
Este vorba de festivalul etno-gastronomic Zilele Dovleacului, a carui prima editie s-a consumat anul trecut, la initiativa lui Iulian Horhocea, un localnic din Posta Calnau, care s-a gandit sa promoveze in acest mod un produs care la inceputul fiecarei toamne este nelipsit din majoritatea gradinilor din comuna.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru ca prima editie a fost un succes, anul acesta autoritatile locale din comuna au decis sa se implice mai mult, apeland in acest sens si la sprijinul Consiliului Judeteran.
Acest sprijin a venit si, desi nu se va materializa intr-o contributie financiara, va contribui la o noua reusita a festivalului pe care institutia intentioneaza sa il transforme intr-o traditie.
Consiliul judetean si Primaria Posta Calnau se vor implica in organizarea manifestarii care va avea loc in acest week-end in comuna buzoiana, coordonatorul fiind acelasi Irinel Horhocea caruia ii apartine aceasta initiativa.
Vedeta principala va fi, bineinteles, dovleacul, care va fi prezentat participantilor sub toate formele sale. Punctul de atractie il vor constitui placintele, dulceturile si alte preparate avand ca ingredient principal dovleacul, insa vor fi expusi si cativa dovleci de dimensiuni impresionante.
La fata locului, cunoscutul bucatar Horia Varlan va prepara cateva feluri de mancare cu dovleac, iar artisti populari cunoscuti vor intretine atmosfera. Vorbim de singurul festival de gen din tara, alte evenimente similare avand loc in Republica Moldova si in Serbia.
Astfel, in week-end, la Posta Calnau vor participa si invitati din cele doua tari, care vor prezenta la randul lor preparatele traditionale, impartasind secretele cu producatorii autohtoni.
Nu in ultimul rand, organizatorii vor promova si calitatile terapeutice ale dovleacului, pe langa satisfactia papilelor gustative, preparatele din dovleac avand si efecte curative importante.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.6 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News