Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

O echipa de cercetatori din Finlanda a gasit solutia ideala pentru a evita distrugerea zonelor tropicale: cafeaua celulara, noul produs care este considerat "aurul negru".
Acest nou "aur negru" nu este macinat, ci rezulta dintr-un grup de celule obtinute dintr-o planta de cafea, in conditii de temperatura, lumina si oxigen strict controlate intr-un bioreactor.
Odata prajita, pudra poate fi preparata exact la fel ca si cafeaua obisnuita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Pentru echipa condusa de Rischer, de la institutul finlandez de cercetari tehnice VTT, aceasta tehnica permite evitarea problemelor de natura ecologica asociate cafelei, a carei productie globala se ridica la aproximativ 10 milioane de tone de boabe.
"Cafeaua este, desigur, un produs problematic", a precizat specialistul, in special din cauza incalzirii globale. Acest lucru face ca plantatiile existente sa fie mai putin productive si, astfel, ii determina pe fermieri sa defriseze mai multe suprafete de padure tropicala in vederea dezvoltarii unor noi culturi.
"Mai este si problema transportului, a utilizarii combustibililor fosili (...), asa ca este perfect logic sa cautam alternative", a continuat cercetatorul.
Cafeaua dezvoltata de cercetatori utilizeaza aceleasi principii ale agriculturii celulare care sunt din ce in ce mai des folosite pentru a produce carne cultivata in laborator, ce nu implica sacrificarea animalelor. Acesta din urma a fost autorizata in 2020 pentru vanzare de catre autoritatile din Singapore, o premiera la nivel mondial.
Echipa finlandeza efectueaza in prezent o analiza mai aprofundata a durabilitatii produsului obtinut, in cazul in care acesta ajunge sa fie produs pe scara larga.
In curand, micul dejun ar putea fi format din carne facuta in laborator si cafea provenita de la o "plantatie" artificiala.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News