Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finlanda produce cafea celulara, noul "aur negru"

finlanda-produce-cafea-celulara-noul-aur-negru

O echipa de cercetatori din Finlanda a gasit solutia ideala pentru a evita distrugerea zonelor tropicale: cafeaua celulara, noul produs care este considerat "aurul negru".


Acest nou "aur negru" nu este macinat, ci rezulta dintr-un grup de celule obtinute dintr-o planta de cafea, in conditii de temperatura, lumina si oxigen strict controlate intr-un bioreactor.
 
Odata prajita, pudra poate fi preparata exact la fel ca si cafeaua obisnuita.
 
Pentru echipa condusa de Rischer, de la institutul finlandez de cercetari tehnice VTT, aceasta tehnica permite evitarea problemelor de natura ecologica asociate cafelei, a carei productie globala se ridica la aproximativ 10 milioane de tone de boabe.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Cafeaua este, desigur, un produs problematic", a precizat specialistul, in special din cauza incalzirii globale. Acest lucru face ca plantatiile existente sa fie mai putin productive si, astfel, ii determina pe fermieri sa defriseze mai multe suprafete de padure tropicala in vederea dezvoltarii unor noi culturi.
 
"Mai este si problema transportului, a utilizarii combustibililor fosili (...), asa ca este perfect logic sa cautam alternative", a continuat cercetatorul.
 
Cafeaua dezvoltata de cercetatori utilizeaza aceleasi principii ale agriculturii celulare care sunt din ce in ce mai des folosite pentru a produce carne cultivata in laborator, ce nu implica sacrificarea animalelor. Acesta din urma a fost autorizata in 2020 pentru vanzare de catre autoritatile din Singapore, o premiera la nivel mondial.
 
Echipa finlandeza efectueaza in prezent o analiza mai aprofundata a durabilitatii produsului obtinut, in cazul in care acesta ajunge sa fie produs pe scara larga.
 
In curand, micul dejun ar putea fi format din carne facuta in laborator si cafea provenita de la o "plantatie" artificiala.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton