Finlanda produce cafea celulara, noul "aur negru"
Publicat la data de 27 Oct. 2021 in:
Diverse O echipa de cercetatori din Finlanda a gasit solutia ideala pentru a evita distrugerea zonelor tropicale: cafeaua celulara, noul produs care este considerat "aurul negru".
Acest nou "aur negru" nu este macinat, ci rezulta dintr-un grup de celule obtinute dintr-o planta de cafea, in conditii de temperatura, lumina si oxigen strict controlate intr-un bioreactor.
Odata prajita, pudra poate fi preparata exact la fel ca si cafeaua obisnuita.
Pentru echipa condusa de Rischer, de la institutul finlandez de cercetari tehnice VTT, aceasta tehnica permite evitarea problemelor de natura ecologica asociate cafelei, a carei productie globala se ridica la aproximativ 10 milioane de tone de boabe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Cafeaua este, desigur, un produs problematic", a precizat specialistul, in special din cauza incalzirii globale. Acest lucru face ca plantatiile existente sa fie mai putin productive si, astfel, ii determina pe fermieri sa defriseze mai multe suprafete de padure tropicala in vederea dezvoltarii unor noi culturi.
"Mai este si problema transportului, a utilizarii combustibililor fosili (...), asa ca este perfect logic sa cautam alternative", a continuat cercetatorul.
Cafeaua dezvoltata de cercetatori utilizeaza aceleasi principii ale agriculturii celulare care sunt din ce in ce mai des folosite pentru a produce carne cultivata in laborator, ce nu implica sacrificarea animalelor. Acesta din urma a fost autorizata in 2020 pentru vanzare de catre autoritatile din Singapore, o premiera la nivel mondial.
Echipa finlandeza efectueaza in prezent o analiza mai aprofundata a durabilitatii produsului obtinut, in cazul in care acesta ajunge sa fie produs pe scara larga.
In curand, micul dejun ar putea fi format din carne facuta in laborator si cafea provenita de la o "plantatie" artificiala.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>