Exclusiv
Publicat in: Diverse
Floarea de hartie, bougainvillea. Cum se ingrijeste
Bougainvillea, o planta mai cunoscuta sub numele de floarea de hartie, vine din indepartata America de Sud, unde este mai raspandita in Brazilia, Peru si Argentina. Desi exista mai multe specii in genul Bougainvillea, majoritatea plantelor ornamentale cunoscute sub aceasta denumire provin din 3 specii principale: bougainvillea glabra, bougainvillea spectabilis si bougainvillea buttiana.
Este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, lemnoasa, unele specii prezentand spini. Planta este ornamentala prin bracteele (frunzulitele de la baza florii) care pot fi colorate in nuante pornind de la rosu sau violet pana la galben, orange sau purpuriu.
 
Aceste bractee au un aspect de pergament, de unde vine si denumirea plantei. Foarte multi le confunda cu florile, in realitate florile Bougainvilleei nu sunt foarte aspectuoase - sunt mici, de forma tubulara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Desi in locurile natale ea atinge dimensiuni apreciabile si capata aspectul unei liane viu colorate, in Romania nu va creste foarte mult. Trebuie sa tinem de faptul ca este o planta tropicala si are nevoie de o temperatura de cel putin 10 grade Celsius pentru a supravietui. Iarna, ghiveciul trebuie mutat in casa, intr-un spatiu luminat.
 
Bougainvillea trebuie tunsa anual atat pentru a o pastra la dimensiuni potrivite, cat si pentru a stimula inflorirea. Bougainvillea se tunde in fiecare primavara, inainte de o scoate pe balcon sau pe terasa.

In functie de imaginatia fiecaruia, ii putem da diferite forme, de la unele arborescente, cu tulpina groasa si coroana, pana la forme compacte de tufa sau de liana urcata pe un spalier. Prefera un pamant usor nisipos, in care sa nu balteasca apa, acest fapt o poate afecta serios. Este de asemenea sensibila si la curentii de aer, care ii pot usca foliajul. Cel mai bun loc in care poate fi mutata primavara este un loc adapostit, cu foarte mult soare.


 
Bougainvillea se uda des, astfel incat pamantul sa fie reavan in permanenta. Vara se stropeste o data pe luna cu un ingrasamant foliar, dar nu mai des, deoarece se poate stimula dezvoltarea exagerata a frunzelor si planta nu mai infloreste. Iarna nu se fertilizeaza iar udatul se rareste, astfel incat planta sa poata intra intr-un semi-repaus vegetativ.
 

Trucuri de ingrijire pentru bougainvillea

 
Dupa ce florile au trecut, taiati lastarii respective, pentru a stimula dezvoltarea altora noi. In acest fel, Bougainvillea infloreste pe toata perioada verii. Dintre daunatorii plantei, afidele sunt cel mai cunoscute. Pentru a le indeparta putem stropi lastarii tineri cu o solutie de apa si sapun de casa sau, daca metoda nu da roade, putem cumpara un aficid (Pirimor) sau un alt insecticid cu spectru larg de actiune, precum Sinoratox.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.95 din 103 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton