Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Focul bacterian continua sa produca pagube in livezile din Mures

focul-bacterian-continua-sa-produca-pagube-in-livezile-din-mures

Focul bacterian al rozaceelor, boala produsa de bacteria Erwinia amylovora, continua sa produca pagube in livezile de meri, peri si gutui. In judetul Mures, autoritatile fitosanitare au anuntat ca boala ii afecteaza pe toti proprietarii de livezi, dar situatia este sub control.


"La par si gutui avem confirmata infectarea cu Focul Bacterian al Rozaceelor pe toata suprafata. Deocamdata nu e o situatie catastrofala, pentru ca fenomenul este stapanit in mare parte. Am emis buletine de avertizare, dar problema o reprezinta pomii din gospodarii. Focul Bacterian al Rozaceelor este extrem de periculos, intrucat fiind o bacterioza nu se poate trata pe cale chimica, ci doar prin taierea lastarilor bolnavi sau a intregului pom atunci cand infectia cuprinde peste 50 la suta din acesta", a declarat pentru Romania Libera seful serviciului Carantina din cadrul Directiei Fitosanitare, Vasilica Costea.
 
Potrivit aceleiasi surse, din cele 3.319 hectare de livada de meri organizata din judet au fost controlate 2.631 de hectare si toata suprafata a prezentat un anumit grad de atac al infectiei. Din cei 23.322 de pomi aflati in gospodarii s-a impus taierea si arderea urgenta a 417 meri, 621 peri si 99 de gutui.
 
Pentru prevenirea aparitiei acestei boli, specialistii recomanda tratamente in timpul infloritului la mar, par si gutui cu produsul Aliette 80 WG 0,3%
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Tratamentul se aplica pe parcelele si pomii pe care a fost confirmata boala in anii anteriori sau daca sunt prezente simptome de atac.
 
Se vor lua masuri ce se impun pentru protectia mediului inconjurator. Se vor respecta cu strictete normele de lucru cu produse de protectie a plantelor, cele de securitatea muncii, de protectia animalelor.
 
Aliette 80 WG este un fungicid sistemic produs de Bayer pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi, hamei. Potrivit recomandarilor producatorului,  se aplica un tratament din fenofaza de buton roz – inceputul infloritului pana la scuturarea petalelor, pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza intre 1000- 1500 l in functie de tipul, varsta plantatiilor si echipamentul de stropit.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016