Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fonduri europene pentru diversificarea activitatilor din mediul rural si renovarea satelor
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a declarat ca exista posibilitatea modificarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si redirectionarea banilor catre trei directii importante, una dintre acestea fiind renovarea satelor.
"Exista posibilitatea ca sume importante din Programul National de Dezvoltare Rurala sa fie disponibilizate. Intentionam sa modificam PNDR si sa acordam aceste sume catre trei directii importante. In primul rand renovarea satelor, si vom vedea in ce masura vom putea sa realizam cat mai rapid acest lucru. De asemenea, platile pe agromediu pe care le acordam in momentul de fata. Aceasta este solicitarea si sunt discutii in momentul de fata cu reprezentantii Comisiei Europene sa gasim formula cea mai buna pentru a redistribui aceste sume si sa stabilim un calendar de comun acord pentru a putea face transferul acestor sume si eventualele sesiuni de depuneri de proiecte", a spus Constantin.
La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Sorin Chelmu, precizeaza ca pe viitor diversificarea economiei rurale prin orientarea catre activitati non-agricole va depinde de anvelopa financiara a Programului National pentru Dezvoltare Rurala, in perioada 2014 - 2020.
"Conform statisticilor, circa 50% din populatia Romaniei se afla in mediul rural, din care 70% este ocupata direct in agricultura. Daca nu reusim sa aducem resursa umana in alte sectoare decat cele agricole, dar nu numai in agroturism pentru ca in spatiul rural nu mai gasesti un tractorist, un muncitor calificat, un tamplar, un fierar, nu vom progresa. in partea de vest a Europei, cel mult 5% din populatie este ocupata direct in agricultura, restul sunt in servicii", a afirmat Sorin Chelmu.
Secretarul de stat in MADR a subliniat ca, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, directia catre care se indreapta Romania este o diversificare a economiei din zona rurala astfel incat ponderea populatiei ocupata in servicii sa creasca.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
"Sper ca si anvelopa financiara pe care o s-o avem dupa 2013, deci in perioada 2014 -2020, sa ne permita sa gasim solutii astfel incat sa reorientam spatiul rural romanesc catre zona de servicii. Trebuie sa ne gandim si sa vedem cum scoatem cat mai multi oameni din dependenta de zona agricola", a adaugat oficialul MADR.
Programul National de Dezvoltare Rurala constata ca "economia rurala este slab diversificata si inca dependenta de activitatile agricole, ceea ce are drept consecinta venituri reduse pentru intreprinzatorii din mediul rural".
Potrivit datelor MADR, doar 10% din totalul locurilor de munca din mediul rural erau in sectorul mestesugaresc, respectiv 457.000 persoane.
Somerii din mediul rural reprezinta 33% din totalul persoanelor fara loc de munca din Romania, conform celei mai recente variante a Programului National de Dezvoltare Rurala.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura