Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

I. Fetea(ACA): Romania nu protejeaza deloc produsul miere, care este un brand

i-feteaaca-romania-nu-protejeaza-deloc-produsul-miere-care-este-un-brand

Potrivit presedintelui Asociatiei Crescatorilor de albine din Romania (ACA), Ioan Fetea, Romania desi are un excedent de miere, tot permite importul, nu protejeaza deloc produsul miere, care este un brand.


„Noi consumam cam jumatate din productie, undeva intre 400-500 de grame pe an. Daca acum 20 de ani, erau 50 de grame, acum am ajuns la 450 de grame si daca ar mai creste de zece ori, probabil ca Romania va trebui sa importe miere pentru consum. Acest lucru ar fi bun pentru a nu avea problema sa exportam jumatate si sa aducem la fel. Problema este ca, pe langa consumul acesta de miere autohtona, noi mai importam 10% din ce consumam intern niste surogate, care reprezinta o pacoste pentru Romania. Noi avem excedent de miere si permitem sa intre extra-comunitar, nu punem taxe, nu protejam produsul miere, care este un brand. Repet, 10% din ce se consuma in Romania este miere extra-comunitara, surogat”, a precizat presedintele ACA.
 
Acesta a mai adaugat ca anul acesta productia de miere estimata din Romania nu va depasi 18 mii de tone, iar in ceea ce priveste preturile acestea nu vor creste.
„Comparativ cu anul 2012, cand s-a inregistrat o productie de miere intre 14.000 si 16.000 de tone, in 2013 vorbim despre un an mediu spre bun, undeva intre 17.000 si 18.000 tone. Cu rezerve ca in vestul tarii, intr-adevar, au fost probleme, a fost calamitat si salcamul, si rapita. In restul suprafetelor, lucrurile au stat bine. Cea mai mare productie de miere din Romania a fost de 22.000 tone, o productie medie anuala buna. In ciuda micilor probleme din acest an din unele zone, estimam ca pretul mierii nu va creste pentru ca a scazut consumul de miere in Romania, comparativ cu ultimii doi ani”, a mai explicat Ioan Fetea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016