Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Idei de Afaceri: Cultivarea ciupercilor Champignon - Considerata de multi "afacerea deceniului"!
Cultivarea ciupercilor CHAMPIGNON. GHID AFACERE cum sa cultivi ciuperci, ce trebuie sa faci pentru a incepe o afacere cu ciuperci. Totul despre cultivarea ciupercilor agaricus bisporus. CIUPERCARIE
Cultivarea ciupercilor a devenit in ultimii ani o afacere profitabila in Romania. Este profitabil pentru producatori, dar si pentru consumatorii de ciuperci (din punctul de vedere al nutritiei vorbind). Cu toate acestea, oferta este mult sub cererea reala, nemaivorbind de cea potentiala, mult mai mare, care poate fi activata prin mijloace publicitare.
Pentru a ilustra mai bine cum se prezinta piata, subliniem ca romanii au inca un consum foarte scazut (considerat chiar irelevant din punct de vedere statistic), de 0,872 kg/persoana/an (2005). In alte tari din vestul Europei consumul depaseste 3 kg/cap de locuitor: Germania – 3.475 kg; Olanda – 3.537 kg; Franta – 3.135 kg.
Se vehiculeaza actualmente in media ideea ca ar trebui sa consumam anual peste doua kilograme de ciuperci, fiecare. Dar, dupa parerea noastra, indicat ar fi ca fiecare adult sa consume cel putin doua kg/luna nu pe an si, pentru a ajunge aici, producatorii ar putea sa cultive nu numai ciupercile ci si gustul consumatorilor pentru acest produs.
Ca buni cunoscatori ai domeniului am constatat o preferinta a romanilor pentru specia Agaricus bisporus (Champignon) in timp ce in strainatate este mult mai apreciata specia Pleurotus.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
Unii producatori de ciuperci de cultura s-au orientat, firesc, spre pietele externe, dar exigentele calitative fac ca putini sa fie deocamdata cei care reusesc sa exporte constant. Solutia in acest caz o reprezinta culturile profesioniste la standarde europene si internationale, dar si orientarea catre vecinii nostri de la rasarit, care sunt cu pasi buni in urma noastra si unde exista un potential imens de cerere.
Stimate intreprinzator aflat la inceput de drum, aceasta cultura ofera nenumarate avantaje, din care mentionam cateva mai importante:
- ciupercile reprezinta un produs agroalimentar deosebit atat din punct de vedere gastronomic, cat si terapeutic;
- randamentul ridicat obtinut pe metru patrat face ca amortizarea investitiei sa se realizeze intr-un timp relativ scurt;
- ciupercile sunt cautate tot timpul anului, cu un salt notabil in perioadele de post;
- afacerea la cheie va ghideaza pas cu pas spre o cultura profesionista, spre standardele cerute de Uniunea Europeana si spre un profit considerabil!
Incepe acum afacerea deceniului: ciupercarie!
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi