Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impadureste Maramuresul in 2022

impadureste-maramuresul-in-2022

Campania "Impadurim Maramuresul 2022" are planuri pentru cresterea suprafetelor impadurite cu peste 55.000 de copaci. Aceasta are drept scop protejarea mediului inconjurator si dezvoltarea padurilor din judet, anunta Ionel Bogdan, presedintele Consiliului Judetean Maramures.


Consiliul Judetean Maramures organizeaza aceasta campanie de platare, in parteneriat cu Romsilva si cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures. Ocolul Silvic Ulmeni este locul de start unde campania va prinde viata. La activitate vor fi prezenti echipa Consiliului Judetean, executivul institutiei si elevi din scoli. In aceasta locatie au de gand sa ofere viata celor aproximativ 3750 de puieti de gorun si cires. Fata de anul trecut, campania "Impadurim Maramuresului 2022" este mai ampla, vor fi cinci actiuni de plantare, in cinci zone diferite ale judetului. Perioada de desfasurare a proiectului de 8 aprilie - 5 mai.
 
Astazi actiunile de impadurire se desfasoara la Ocolul Silvic Somcuta Mare, urmand ca la Ocolol Silvic Poienile de Sub Munte si la Ocolul Silvic Dragomiresti sa ajunga pe data de 4 mai, respectiv 5 mai.
 
Necesitatea cresterii suprafetei cu vegetatie forestiera si educarea tinerei generatii asupra protectiei mediului au fondat aceasta campanie. Specialistii de la Directia Silvica "Romsilva" isi aduc aportul in aceasta ecuatie, documentand si explicand elevilor importanta impaduririi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe o suprafata de 12 hectare de teren forestier se vor planta aproximativ 55.000 de copaci. "Am dat startul campaniei -Impadurim Maramuresul 2022-, la Ocolul Silvic din Ulmeni, alaturi de elevi de la Liceul Teoretic 'George Pop de Basesti' si de la Liceul Tehnologic 'Dr. Florean Ulmeanu' din Ulmeni, de reprezentanti ai ISJ Maramures si de reprezentanti ai Romsilva - Directia Silvica Maramures. Am plantat peste 3.700 de puieti de gorun si cires, pe o suprafata de aproximativ 1 hectar. Campania de plantare pe care am organizat-o anul acesta in parteneriat cu Romsilva - Directia Silvica Maramures si cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures este una mai ampla, care va cuprinde 5 actiuni de impadurire, pe terenuri din fiecare tara (zon? etnografica n.red.) a Maramuresului, si anume tara Chioarului, tara Codrului, tara Lapusului si Maramuresul istoric", a transmis presedintele CJ Maramures.
 
In acest demers imbucurator mediului, seful de Birou Regenerare si Investigatii, Mihai Lesan, si seful Ocol Silvic Targu Lapas, Mircea Pop au prezentat un scurt instructaj participantilor. Acestia le-au explicat normele protectiei muncii, dar si regulile pe care trebuie sa le respecte pentru ca puietii sa prinda radacini. Elevii au inceput aceasta campanie atent supravegheati. ”Este imbucurator faptul ca elevii si-au manifestat dorinta de a fi prezenti alaturi de noi in acest proiect. Iata, astfel participa si ei activ la actiunile de impadurire intelegand importanta protejarii mediului. Cu siguranta, peste cativa ani, cand puietii vor creste, elevii, deveniti adulti, se vor mandri cu faptul ca acesti pomi au fost plantati chiar de ei”, a sustinut vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Radu Trufan.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton