Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Informatii utile beneficiarilor de renta viagera

informatii-utile-beneficiarilor-de-renta-viagera

In vederea derularii operative a actiunii de vizare a carnetelor de rentier agricol pe anul 2011, Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) aducem la cunostinta rentieriilor cateva informatii utile.


Conform prevederilor OMADR nr. 33/2011 coroborat cu prevederile din OMADR 1272/2005, incepand cu anul 2012, pentru a intra in posesia rentei viagere agricole cuvenite, rentierii se vor prezenta personal ori prin mandatar, desemnat prin act Notarial, la centrele judetene ale Agentiei, in perioada 1 martie – 31 august.

In cazul in care contractul de arendare inceteaza, renta viagera agricola se va plati in anul urmator doar daca rentierul incheie, in maximum 30 de zile de la incetare, un nou contract de arendare. Noul contract, inregistrat la Consiliul Local in termen de 15 zile de la data incheierii, se va prezenta in original si in copie la APIA.

In cazul incheierii noului contract de arendare inaintea expirarii termenului, cu un alt agricultor in mod obligatoriu se va proceda la rezilierea contractului initial. Actul de reziliere se va inregistra la Consiliul Local in termen de 15 zile de la data incheierii.

In situatia in care terenul ce face obiectul contractului de arendare, pe baza caruia rentierul agricol beneficiaza de renta viagera agricola de 50 euro/ha/an, este instrainat in perioada de valabilitate a contractului de arendare, renta de 50 euro/ha/an se calculeaza si se datoreaza de la data intrarii in vigoare a contractului de arendare, urmand ca de la data rezilierii contractului de arendare, respectiv instrainarii terenului rentierul sa beneficieze de renta viagera agricola de 100 euro/ha/an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dupa decesul rentierului, mostenitorii vor incasa renta datorata pana la data de 31 august a anului urmator celui pentru care aceasta este datorata, pe baza actelor doveditoare privind calitatea de mostenitor, a certificatului de deces in original, precum si a carnetului de rentier agricol al defunctului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016