INFP: Nu vor fi replici la cutremurul de 5,2
Publicat la data de 31 Ian. 2020 in:
Diverse Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP) transmite ca nu vor fi replici la cutremurul de 5,2 grade pe scara Richter.
"Cutremurul produs in Vrancea nu are legatura cu ceea ce s-a intamplat in Albania sau recent in Turcia. Este o alta adancime la care se produc cutremurele in Romania, iar activitatea seismica este o activitate normala a Vrancei. Din cand in cand mai apare cate un cutremur de magnitudine 5,2 sau chiar pana in 6. De obicei, la aproximativ doi ani se produce un cutremur in zona aceasta, intre 5 si 6 grade. Cateodata se produc si doua seisme de acest fel", a precizat Constantin Ionescu.
In privinta unor replici care ar putea sa apara in urma seismului de vineri dimineata, seful INFP a explicat ca replicile la cutremurele din Vrancea nu apar la o astfel de magnitudine, ci doar la cele mai mari, de peste 7 grade pe Richter. "Este o activitate seismica normala, pentru ca nu au existat alte presocuri sau alta activitate mai densa inainte care sa prezica cutremurul acesta. Repet, totul este normal".
Seful INFP a subliniat ca in 2019 a fost o perioada in care s-au inregistrat cutremure "multe si mici", intre 3 si 4 pe Richter, dar la o adancime de peste 130 de kilometri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Anul trecut a fost o perioada cand au fost cutremure multe si mici, intre 3 si 4, dar la o anumita adancime, de peste 130 de kilometri. In Vrancea cutremurele se produc cam in doua zone de adancime, intre 80 si 110 kilometri si mai este o alta banda, intre 130 si 160 de kilometri. Exista un gap unde nu prea se produc cutremure, respectiv intre 110-130 de kilometri, aceasta este o fereastra unde nu se produc cutremure", a adaugat seful INFP.
Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineata, la ora 3:26, in zona seismica Vrancea, la adancimea de 121 de kilometri, potrivit datelor afisate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). Acesta este cel mai semnificativ seism din ultimul an. Un cutremur mai mare, cu magnitudinea 5,8 pe Richter, a avut loc in octombrie 2018, in judetul Buzau.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.