Publicat in: Diverse
Inspectorii sanitar-veterinari monitorizeaza nivelul pesticidelor din fructe si legume
Controlul oficial atat al prezentei, cat si al incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din legume si fructe, este realizat de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in cadrul unui program anual de supraveghere si control.
Pentru exemplificare, in anul 2011 au fost prelevate si analizate pentru determinarea pesticidelor un numar de 831 de probe, dintre care la 18 au fost decelate depasiri ale limitelor admise.

Prelevarea de probe s-a facut din legumele si fructele proaspete destinate consumului ca atare, dar si din cele utilizate pentru producerea de conserve si sucuri si din produsele finite.

Determinarile de laborator vizeaza prezenta pesticidelor, nitratilor si a metalelor grele (staniu, cadmiu, plumb).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Supravegherea si controlul privind aceste substante se realizeaza prin prelevarea de probe si analizarea acestora in cadrul laboratoarelor judetene si a Institutului National de Referinta apartinand structurii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

In acest an, pana in prezent au fost prelevate si analizate 69 de probe din legume si fructe, toate conforme, fara depasiri ale limitelor admise.

Mentionam cateva dintre fructele si legumele din care au fost prelevate si analizate probe: portocale, mandarine, lamai, piersici, gutui, cirese,struguri, banane, grapefruit, caise, pere, kiwi, ananas, mango, morcovi, patrunjel, ardei, conopida, praz, dovlecei, salata, ceapa, usturoi, varza, vinete, rosii, brocoli, mazare, fasole, spanac (proaspete sau congelate), suc de portocale, etc.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016