Publicat in: Diverse
Inspectorii sanitar-veterinari monitorizeaza nivelul pesticidelor din fructe si legume
Controlul oficial atat al prezentei, cat si al incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din legume si fructe, este realizat de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in cadrul unui program anual de supraveghere si control.
Pentru exemplificare, in anul 2011 au fost prelevate si analizate pentru determinarea pesticidelor un numar de 831 de probe, dintre care la 18 au fost decelate depasiri ale limitelor admise.

Prelevarea de probe s-a facut din legumele si fructele proaspete destinate consumului ca atare, dar si din cele utilizate pentru producerea de conserve si sucuri si din produsele finite.

Determinarile de laborator vizeaza prezenta pesticidelor, nitratilor si a metalelor grele (staniu, cadmiu, plumb).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Supravegherea si controlul privind aceste substante se realizeaza prin prelevarea de probe si analizarea acestora in cadrul laboratoarelor judetene si a Institutului National de Referinta apartinand structurii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

In acest an, pana in prezent au fost prelevate si analizate 69 de probe din legume si fructe, toate conforme, fara depasiri ale limitelor admise.

Mentionam cateva dintre fructele si legumele din care au fost prelevate si analizate probe: portocale, mandarine, lamai, piersici, gutui, cirese,struguri, banane, grapefruit, caise, pere, kiwi, ananas, mango, morcovi, patrunjel, ardei, conopida, praz, dovlecei, salata, ceapa, usturoi, varza, vinete, rosii, brocoli, mazare, fasole, spanac (proaspete sau congelate), suc de portocale, etc.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016