Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Karate Zeon si Vertimec: putere dubla impotriva daunatorilor

karate-zeon-si-vertimec-putere-dubla-impotriva-daunatorilor

Daunatorii pot provoca pagube insemnate plantelor de cultura, afectand atat cantitatea, cat si calitatea recoltelor. Pentru controlul acestora, poti efectua tratamente cu insecticide.

Daunatorii pot provoca pagube insemnate plantelor de cultura, afectand atat cantitatea, cat si calitatea recoltelor. Pentru controlul acestora, poti efectua tratamente cu insecticide.

Unul dintre aceste insecticide este Karate Zeon, care ajuta la reducerea populatiei de daunatori si la protejarea culturilor impotriva daunelor pe care acestia le provoaca. Totusi, daca vei aplica tratamente cu Karate Zeon, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante, si anume: respectarea cu strictete a recomandarilor de pe eticheta produsului, aplicarea tratamentelor in fenofezele cheie de crestere (adaptate in functie de cultura), precum si alternarea cu alte insecticide. 

De ce trebuie sa alegi Karate Zeon pentru efectuarea tratamentelor?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Karate Zeon este un insecticid de contact si ingestie ce contine 50 g/l lambda-cihalotrin ca si substanta activa si se remarca prin actiunea sa asupra adultilor si a larvelor unui numar mare de daunatori, atat in cadrul culturilor agricole, cat si in cele legumicole si in spatiile silvice.

Karate Zeon este omologat impotriva unor daunatori precum omizile defoliatoare, gandacul din Colorado, tripsi, afide, diferite specii de molii, gargarite etc., care afecteaza numeroase culturi, printre care se numara cartofii, cerealele, pomii fructiferi, legumele si plantele ornamentale.

O caracteristica notabila a insecticidului Karate Zeon este capacitatea sa de a asigura protectia culturilor atat preventiv, cat si curativ, in timpul perioadei de vegetatie. Actiunea sa rapida se extinde asupra unui spectru mare de daunatori, consolidand astfel eficienta produsului. Formularea in capsule Zeon permite o distributie optima a insecticidului pe plante, furnizand o perioada de protectie prelungita.

Un alt aspect important al insecticidului Karate Zeon este modul in care substanta activa patrunde rapid in cuticula insectelor. Acest proces afecteaza sistemul nervos al daunatorilor, determinand incetarea hranirii, paralizarea si, in cele din urma, moartea. Utilizarea acestui insecticid nu numai ca asigura protectia plantelor de cultura, dar contribuie si la dezvoltarea normala a acestora, mentinand recolta neafectata de daunatori.

Mai mult, este important de mentionat si ca insecticidul Karate Zeon este omologat nu doar pentru plantele de cultura, ci si pentru anumite plante ornamentale, de aceea, aceasta adaptabilitate il face o alegere ideala pentru a proteja numeroase plante.

Karate Zeon se aplica prin pulverizare foliara (pe frunze) conform instructiunilor de pe eticheta. Respectarea dozei si momentul optim de aplicare reprezinta verigi foarte importante in exercitarea efectului insecticid asupra daunatorilor, intrucat, respectand instructiunile privind doza, vei evita supradozarea sau subdozarea, care pot duce la rezistenta daunatorilor sau afectarea plantelor.

Totodata, este important si sa adaptezi tratamente la fenofazele specifice ale culturi, deoarece, anumiti daunatori ataca cu precadere plantele in anumite momente ale ciclului lor de crestere. De asemenea, trebuie sa ai in vedere si timpul de pauza mentionat pe eticheta, deoarece acesta reprezinta perioada de timp care trebuie sa treaca din momentul efectuarii ultimului tratament si momentul in care se poate recolta/consuma cultura la care ai aplicat produsul.
 
Se poate aplica doar Karate Zeon impotriva daunatorilor?

Pe langa aplicarea tratamentelor cu insecticidul Karate Zeon, este important sa alternezi tratamentele si cu alte insecticide care contin substante active diferite. Acest lucru are rolul de a preveni dezvoltarea rezistentei daunatorilor la o anumita substanta activa. Astfel, unul dintre insecticidele pe care il poti utiliza la alternarea tratamentelor cu Karate Zeon este Vertimec.

Vertimec 1.8% EC este un insecticid-acaricid ce contine 18 g/l abamectin si este omologat pentru combaterea acarienilor, minatorilor si tripsilor din cadrul culturilor de legume si plante ornamentale, oferind o protectie indelungata. Acesta actioneaza prin ingestie sau contact, patrunzand rapid in planta si formand un depozit activ pentru combaterea pe termen lung. Efectul sau letal se manifesta in 4-5 zile de la ingerarea dozei letale, asigurand astfel dezvoltarea normala a culturilor.

Aplicarea insecto-acaricidului Vertimec se face prin pulverizare foliara, in conformitate cu instructiunile de pe eticheta, respectand cu strictete doza, recomandarile de utilizare si timpul de pauza. Timpul de pauza prezinta o importanta deosebita, fiind perioada ce trebuie sa treaca intre ultimul tratament si pana la recoltare/consum. Utilizarea corecta a produsului Vertimec contribuie la protejarea culturilor si la reducerea impactului asupra mediului si sanatatii umane.

In concluzie, combaterea daunatorilor prezinta o importanta deosebita in protejarea recoltei si in a asigura o productie sustenabila. Insecticidul Karate Zeon ofera o solutie eficienta impotriva unei game variate de daunatori, inclusiv omizi, tripsi, afide etc., iar respectarea cu strictete a instructiunilor de aplicare si a dozei recomandate este vitala pentru eficacitatea tratamentului si prevenirea rezistentei daunatorilor la o anumita substanta activa.

Mai mult, pentru a maximiza eficienta si a minimiza impactul asupra mediului, este important sa se alterneze tratamentele cu alte insecticide care contin substante active diferite, cum ar fi Vertimec, care este pe baza de abamectin. Aceasta practica ajuta la prevenirea dezvoltarii rezistentei daunatorilor si asigura protectia plantelor pe termen lung.

Astfel, respectarea stricta a recomandarilor de pe eticheta si alternarea tratamentelor reprezinta cheia unui control bun si durabil al daunatorilor, contribuind la protejarea culturilor si la mentinerea calitatii recoltelor, cu impact minim asupra mediului si a sanatatii umane.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016