Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Laptele integral reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral

laptele-integral-reduce-riscul-aparitiei-accidentului-vascular-cerebral

Desi sortimentele de lapte degresat si semi-degresat au fost mentionate ani la rand in recomandarile nutritionale conventionale, potrivit carora acestea ar fi mult mai sanatoase in comparatie cu laptele integral, un studiu recent sugereaza ca lucrurile stau exact invers.


Un studiu recent efectuat in Statele Unite demonteaza mitul legat de efectele nocive ale laptelui integral, datorate grasimilor pe care acesta le contine, relevand ca, de fapt, acesta ar fi un foarte bun remediu pentru prevenirea producerii unui accident vascular cerebral (AVC), spre deosebire de laptele degresat, sau cel semi-degresat, recomandate ca alternativa mai sanatoasa la consumul de lapte integral.
 
Oamenii de stiinta nu au identificat nici o asociere semnificativa intre grasimile din lactate si declansarea bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, doi dintre cei mai importanti factori de risc pentru sanatate, asociati cu o dieta bogata in grasimi saturate.
 
In schimb, studiul a relevat ca anumite tipuri de grasimi din lactate pot oferi chiar protectie contra accidentului cerebral sever.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Descoperirea noastra sustine si scoate in evidenta numarul din ce in ce mai mare de dovezi care sugereaza ca, in ciuda credintei populare, grasimea din lactate nu creste riscul de boli de inima sau de mortalitate la adulti. Pe langa faptul ca nu contribuie la riscul de deces, rezultatele sugereaza ca un acid gras prezent in lactate poate scadea riscul de mortalitate asociata bolilor cardiovasculare, in special ca urmare a unui accident vascular cerebral”, a declarat Marcia Otto, profesoara la Universitatea din Texas, coordonatoarea studiului.
 
Cercetarea, care a luat in calcul o perioada de 22 de ani, a evaluat modul in care mai multi indicatori biologici ai acizilor grasi prezenti in grasimea din lactate a fost asociata cu decesul si mortalitatea.
 
In comparatie cu datele autoraportate privind consumul, metoda utilizata in acest caz a permis obtinerea unor informatii mai numeroase si mai obiective cu privire la impactul expunerii pe termen lung la acesti acizi grasi.
 
Aproape 3.000 de barbati si femei, de 65 de ani si peste aceasta varsta, au fost inclusi in aceasta cercetare care a analizat nivelurile din sange a trei acizi grasi diferiti prezenti in lactate, in 1992 si mai tarziu, peste 6 si respectiv 13 ani.
 
Niciunul dintre tipurile de acid gras nu a fost in mod semnificativ asociat cu mortalitatea totala. In plus, un acid gras a fost asociat cu scaderea riscului de deces legat de afectiuni cardiovasculare. Persoanele cu niveluri mai ridicate de acizi grasi, care sugereaza un consum ridicat de produse lactate integrale, au prezentat un risc cu 42% mai mic de deces ca urmare a unui accident vascular cerebral.
 
„Rezultatele noastre subliniaza necesitatea revizuirii actualelor linii directoare nutritionale privind lactatele integrale, surse bogate de nutrienti precum calciul si potasiul. Acestia sunt esentiali pentru sanatate, nu numai in timpul copilariei ci pe tot parcursul vietii, in special la o varsta inaintata cand subnutritia si boli precum osteoporoza sunt mai des intalnite”, a mai precizat coordonatoarea studiului.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Laptele integral reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral
Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Stratul extern al scoartei copacilor batrani care este format din tesuturi moarte. In timp acestea s ...

Denumire data speciilor din familiile gramineelor care servesc ca forme parentale pentru incrucisari ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016