Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laptele integral reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral

laptele-integral-reduce-riscul-aparitiei-accidentului-vascular-cerebral

Desi sortimentele de lapte degresat si semi-degresat au fost mentionate ani la rand in recomandarile nutritionale conventionale, potrivit carora acestea ar fi mult mai sanatoase in comparatie cu laptele integral, un studiu recent sugereaza ca lucrurile stau exact invers.


Un studiu recent efectuat in Statele Unite demonteaza mitul legat de efectele nocive ale laptelui integral, datorate grasimilor pe care acesta le contine, relevand ca, de fapt, acesta ar fi un foarte bun remediu pentru prevenirea producerii unui accident vascular cerebral (AVC), spre deosebire de laptele degresat, sau cel semi-degresat, recomandate ca alternativa mai sanatoasa la consumul de lapte integral.
 
Oamenii de stiinta nu au identificat nici o asociere semnificativa intre grasimile din lactate si declansarea bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, doi dintre cei mai importanti factori de risc pentru sanatate, asociati cu o dieta bogata in grasimi saturate.
 
In schimb, studiul a relevat ca anumite tipuri de grasimi din lactate pot oferi chiar protectie contra accidentului cerebral sever.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Descoperirea noastra sustine si scoate in evidenta numarul din ce in ce mai mare de dovezi care sugereaza ca, in ciuda credintei populare, grasimea din lactate nu creste riscul de boli de inima sau de mortalitate la adulti. Pe langa faptul ca nu contribuie la riscul de deces, rezultatele sugereaza ca un acid gras prezent in lactate poate scadea riscul de mortalitate asociata bolilor cardiovasculare, in special ca urmare a unui accident vascular cerebral”, a declarat Marcia Otto, profesoara la Universitatea din Texas, coordonatoarea studiului.
 
Cercetarea, care a luat in calcul o perioada de 22 de ani, a evaluat modul in care mai multi indicatori biologici ai acizilor grasi prezenti in grasimea din lactate a fost asociata cu decesul si mortalitatea.
 
In comparatie cu datele autoraportate privind consumul, metoda utilizata in acest caz a permis obtinerea unor informatii mai numeroase si mai obiective cu privire la impactul expunerii pe termen lung la acesti acizi grasi.
 
Aproape 3.000 de barbati si femei, de 65 de ani si peste aceasta varsta, au fost inclusi in aceasta cercetare care a analizat nivelurile din sange a trei acizi grasi diferiti prezenti in lactate, in 1992 si mai tarziu, peste 6 si respectiv 13 ani.
 
Niciunul dintre tipurile de acid gras nu a fost in mod semnificativ asociat cu mortalitatea totala. In plus, un acid gras a fost asociat cu scaderea riscului de deces legat de afectiuni cardiovasculare. Persoanele cu niveluri mai ridicate de acizi grasi, care sugereaza un consum ridicat de produse lactate integrale, au prezentat un risc cu 42% mai mic de deces ca urmare a unui accident vascular cerebral.
 
„Rezultatele noastre subliniaza necesitatea revizuirii actualelor linii directoare nutritionale privind lactatele integrale, surse bogate de nutrienti precum calciul si potasiul. Acestia sunt esentiali pentru sanatate, nu numai in timpul copilariei ci pe tot parcursul vietii, in special la o varsta inaintata cand subnutritia si boli precum osteoporoza sunt mai des intalnite”, a mai precizat coordonatoarea studiului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016