Publicat in: Diverse
Laptele integral reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral
Desi sortimentele de lapte degresat si semi-degresat au fost mentionate ani la rand in recomandarile nutritionale conventionale, potrivit carora acestea ar fi mult mai sanatoase in comparatie cu laptele integral, un studiu recent sugereaza ca lucrurile stau exact invers.
Un studiu recent efectuat in Statele Unite demonteaza mitul legat de efectele nocive ale laptelui integral, datorate grasimilor pe care acesta le contine, relevand ca, de fapt, acesta ar fi un foarte bun remediu pentru prevenirea producerii unui accident vascular cerebral (AVC), spre deosebire de laptele degresat, sau cel semi-degresat, recomandate ca alternativa mai sanatoasa la consumul de lapte integral.
 
Oamenii de stiinta nu au identificat nici o asociere semnificativa intre grasimile din lactate si declansarea bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, doi dintre cei mai importanti factori de risc pentru sanatate, asociati cu o dieta bogata in grasimi saturate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia


Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati   Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia Si daca nu ai aflat inca iti spunem noi Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente fiind unele dintre cele mai puternice...

Oferta Speciala
valabila 48h

In schimb, studiul a relevat ca anumite tipuri de grasimi din lactate pot oferi chiar protectie contra accidentului cerebral sever.
 
„Descoperirea noastra sustine si scoate in evidenta numarul din ce in ce mai mare de dovezi care sugereaza ca, in ciuda credintei populare, grasimea din lactate nu creste riscul de boli de inima sau de mortalitate la adulti. Pe langa faptul ca nu contribuie la riscul de deces, rezultatele sugereaza ca un acid gras prezent in lactate poate scadea riscul de mortalitate asociata bolilor cardiovasculare, in special ca urmare a unui accident vascular cerebral”, a declarat Marcia Otto, profesoara la Universitatea din Texas, coordonatoarea studiului.
 
Cercetarea, care a luat in calcul o perioada de 22 de ani, a evaluat modul in care mai multi indicatori biologici ai acizilor grasi prezenti in grasimea din lactate a fost asociata cu decesul si mortalitatea.
 
In comparatie cu datele autoraportate privind consumul, metoda utilizata in acest caz a permis obtinerea unor informatii mai numeroase si mai obiective cu privire la impactul expunerii pe termen lung la acesti acizi grasi.
 
Aproape 3.000 de barbati si femei, de 65 de ani si peste aceasta varsta, au fost inclusi in aceasta cercetare care a analizat nivelurile din sange a trei acizi grasi diferiti prezenti in lactate, in 1992 si mai tarziu, peste 6 si respectiv 13 ani.
 
Niciunul dintre tipurile de acid gras nu a fost in mod semnificativ asociat cu mortalitatea totala. In plus, un acid gras a fost asociat cu scaderea riscului de deces legat de afectiuni cardiovasculare. Persoanele cu niveluri mai ridicate de acizi grasi, care sugereaza un consum ridicat de produse lactate integrale, au prezentat un risc cu 42% mai mic de deces ca urmare a unui accident vascular cerebral.
 
„Rezultatele noastre subliniaza necesitatea revizuirii actualelor linii directoare nutritionale privind lactatele integrale, surse bogate de nutrienti precum calciul si potasiul. Acestia sunt esentiali pentru sanatate, nu numai in timpul copilariei ci pe tot parcursul vietii, in special la o varsta inaintata cand subnutritia si boli precum osteoporoza sunt mai des intalnite”, a mai precizat coordonatoarea studiului.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Utilitatea utilajelor de procesare a laptelui pentru agricultori
Utilitatea utilajelor de procesare a laptelui pentru agricultori
De ce sunt importante utilajele de procesare a laptelui pentru...
Ferma de vaci a viitorului - cum sa optimizezi productia de lapte cu ajutorul senzorilor 3D
Ferma de vaci a viitorului - cum sa optimizezi productia de lapte cu ajutorul senzorilor 3D
Una dintre cele mai revolutionare solutii disponibile astazi este utilizarea senzorilor 3D....

Ultima ora

Plante care rezista iarna afara in Romania
Plante care rezista iarna afara in Romania
Plante ornamentale rezistente la frig Printre cele mai populare plante ornamentale care pot...
Pregatirea solului - primul pas catre o recolta bogata si sanatoasa
Pregatirea solului - primul pas catre o recolta bogata si sanatoasa
Pregatirea solului nu se rezuma doar la o simpla aratura, ci presupune o serie de etape care...
Cand se plantează spanacul toamna: sfaturi utile
Cand se plantează spanacul toamna: sfaturi utile
De ce sa cultivi spanac toamna? Spanacul este o cultura foarte potrivita pentru sezonul...
THC-O: Canabinoidul Sintetic de Noua Generatie - Ghid Complet
THC-O: Canabinoidul Sintetic de Noua Generatie - Ghid Complet
THC-O: Canabinoidul Sintetic de Noua Generatie - Ghid Complet   Evolutia industriei...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Anunturi
Vezi toate anunturile
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton