Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Liviu Harbuz: Falsificarea produselor alimentare trebuie reintrodusa in sfera penala
Declaratia a fost facuta de viceprersedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, in cadrul expo-conferintei Meat&milk de la Sibiu.
Printre cei prezenti zilele acestera la Sibiu pentru a prticipa la lucrarile expo-conferintei Meat & Milk s-a numarat si deputatul Liviu Harbuz, vicepresedinte al Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor.
Cu aceasta ocazie, deputatul s-a intalnit cu o serie de reprezentanti ai producatorilor importanti din industria alimentara, in cadrul intrevederilor avute cu acestia raspunzand la numeroasele probleme pe care producatorii le-au ridicat.
Unul dintre subiectele cel mai intens dezbatute a fost cel referitor la nemultumirile producatorilor fata de prevederile ordinului 560/2007, despre care acestia spun ca introduce norme de calitate, norme care se aplica insa doar producatorilor romani, importurile fiind scutite de la aceste prevederi. In aceste conditii, producatorii autohtoni au declarat ca se simt discriminati, dand cateva exemple concrete in acest sens.
Astfel, Sorin Minea, presedintele Romalimenta a declarat ca ideea de baza a actului normativ era una buna insa acesta ar fi trebuit modificat dupa aderarea romaniei la UE, astfel incat prevederile sale sa se aplice si produselor importate, nu doar producatorilor interni. „Ideea ordinului a fost buna, pentru ca incercam sa stopam in 2006 importurile de parizer unguresc care avea o calitate extrem de scazuta. Numai ca, intre timp, am intrat in UE in 2007 si ordinul a ajuns sa se aplice doar producatorilor romani care vand pe piata interna, nicidecum importurilor. Este un dezavantaj competitiv major pentru noi”, a declarat Sorin minea in timpul intalnirii cu deputatul Liviu Harbuz.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
La randul sau, Stefan Padure, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, a dat un exemplu concret de discriminare, referindu-se la reteta carnatilor cabanos, care este diferita pentru cei prodis in Romania, fata de cei importati din Polonia. „Potrivit ordinului cu pricina, cabanosul din productia interna trebuie dublu afumat, insa cabanosul din Polonia, nu trebuie sa respecte aceste norme. Costurile de productie sunt cu 20 la suta mai mici si aceasta se reflecta in pret. Este concurenta neloiala”, a declarat si Stefan Padure.
In replica, Liviu Harbuz a fost de acord cu nemultunirile producatorilor, dand asigurari ca se va implica in rezolvarea acestei situatii prin modificarea ordinului incriminat, scotand din discutie abrogarea acestuia. In plus, deputatul a mai precizat ca o alta prioritate a sa o constituie reintroducerea sub incidenta penala a falsificarii de produse alimentare. „Ma voi implica in procesul legislativ pentru reintroducerea falsificarii produselor alimentare in sfera penala; acum nu se mai face inchisoare pentru aceasta, ci se primeste doar o amenda, conform noului Cod Penal. Este o scapare ce trebuie urgent remediata. Este un pericol atat pentru consumatori cat si pentru producatorii romani consacrati”, a precizat Liviu Harbuz.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News