Publicat in: Diverse
Magiunul de Topoloveni a implinit 5 ani de la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate
De asemenea, Magiunul de prune Topoloveni a primit, datorita calitatii sale, certificate Kasrut si Halal, dar si o recomandare din partea Institutului National de Diabet N.C. Paulescu, prin care se arata ca poate fi consumat de bolnavii de diabet, respectand indicatiile medicului curant.
Societatea Sonimpex Topoloveni a reusit in urma cu 5 ani sa scoata din anonimat magiunul din prune Topoloveni, realizat dupa o reteta autentica si traditionala din anul 1914, odata cu obtinerea protectiei pe intreg teritoriul Uniunii Europene, devenind astfel primul produs romanesc certificat cu Indicatie Geografica Protejata.
 
„Promovarea Magiunului de prune Topoloveni s-a realizat cu eforturi deosebite din partea producatorului. Timp de 5 ani, am fost singurul procesator din industria alimentara din Romania, care a reprezentat tara noastra pe harta gastronomica a Uniunii Europene cu un aliment functional de o mare calitate. Ne-am inscris, astfel, intre cele 1.400 produse traditionale europene care se certificau in 2011 conform unei scheme de calitate”, directorul general al societatii, Bibiana Stanciulov. citat de Agerpres.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceasta considera ca notorietatea si intensa promovare facuta produsului au atras incalcarea drepturilor de proprietate industriala la toate nivelurile lantului de distributie.
 
„Acum, la cinci ani de la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate, suntem obligati sa ne aparam drepturile, investitia de peste doua milioane de euro si traditionalul Magiun din prune Topoloveni, in justitie, deoarece am surprins autoritatile statului cu o schema de calitate pe care nu au stiut, nu au vrut sau nu au putut sa o protejeze conform Regulamentului Comisiei Europene nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare”, mai afirma Bibiana Stanciulov.
 
Cu toate acestea, Sonimpex Topoloveni a continuat eforturile de promovare pe plan international, accesand doua programe pe fonduri europene, cu o valoare totala de 2 milioane de euro, din care 20% reprezinta investitia producatorului roman. Astfel, Magiunul de prune Topoloveni a ajuns pe pietele din Norvegia, Elvetia, Rusia, Orientul Mijlociu si America de Nord.
 
„Fondurile europene au fost implementate de societatea Economotechniki Greece, pentru ca Romania nu mai avea un alt produs certificat european cu care sa se asocieze si sa promoveze traditia gastronomica romaneasca pe pietele terte ale Uniunii Europene. Suntem bucurosi ca Salamul de Sibiu si Telemeaua de Ibanesti au reusit anul acesta sa obtina Indicatia Geografica Protejata, respectiv Denumirea de Origine Protejata, si ii felicitam pe producatorii romani care au reusit sa impuna la nivel european alte produse alimentare din Romania”, a directorul Sonimpex.
 
Recunoasterea internationala a Magiunului din prune Topoloveni s-a concretizat si prin obtinerea celor doua stele de aur Michelin, din maximum trei, la International Taste and Quality Institute din Bruxelles, premierea cu medalia Great Taste in Marea Britanie si calitatea de Furnizor al Casei Regale a Romaniei.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...

Idei de afaceri in agricultura

Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta, in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de castravete amar, o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult
Castravetii ocupa un loc important in alimentatia omului o mare parte din an si, mai ales, in perioadele cand alte legume se afla in cantitati inca reduse.... citeste mai mult
Industria alimentara este un domeniu plin de oportunitati, iar prelucrarea laptelui reprezinta una dintre cele mai promitatoare nise. Laptele este un aliment de baza, iar cererea pentru produse lactate — de la branzeturi si iaurturi pana la unt sau lapte pasteurizat — continua sa fie c... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton