Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magiunul de Topoloveni a implinit 5 ani de la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate

magiunul-de-topoloveni-a-implinit-5-ani-de-la-obtinerea-indicatiei-geografice-protejate

De asemenea, Magiunul de prune Topoloveni a primit, datorita calitatii sale, certificate Kasrut si Halal, dar si o recomandare din partea Institutului National de Diabet N.C. Paulescu, prin care se arata ca poate fi consumat de bolnavii de diabet, respectand indicatiile medicului curant.


Societatea Sonimpex Topoloveni a reusit in urma cu 5 ani sa scoata din anonimat magiunul din prune Topoloveni, realizat dupa o reteta autentica si traditionala din anul 1914, odata cu obtinerea protectiei pe intreg teritoriul Uniunii Europene, devenind astfel primul produs romanesc certificat cu Indicatie Geografica Protejata.
 
„Promovarea Magiunului de prune Topoloveni s-a realizat cu eforturi deosebite din partea producatorului. Timp de 5 ani, am fost singurul procesator din industria alimentara din Romania, care a reprezentat tara noastra pe harta gastronomica a Uniunii Europene cu un aliment functional de o mare calitate. Ne-am inscris, astfel, intre cele 1.400 produse traditionale europene care se certificau in 2011 conform unei scheme de calitate”, directorul general al societatii, Bibiana Stanciulov. citat de Agerpres.
 
Aceasta considera ca notorietatea si intensa promovare facuta produsului au atras incalcarea drepturilor de proprietate industriala la toate nivelurile lantului de distributie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Acum, la cinci ani de la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate, suntem obligati sa ne aparam drepturile, investitia de peste doua milioane de euro si traditionalul Magiun din prune Topoloveni, in justitie, deoarece am surprins autoritatile statului cu o schema de calitate pe care nu au stiut, nu au vrut sau nu au putut sa o protejeze conform Regulamentului Comisiei Europene nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calitatii produselor agricole si alimentare”, mai afirma Bibiana Stanciulov.
 
Cu toate acestea, Sonimpex Topoloveni a continuat eforturile de promovare pe plan international, accesand doua programe pe fonduri europene, cu o valoare totala de 2 milioane de euro, din care 20% reprezinta investitia producatorului roman. Astfel, Magiunul de prune Topoloveni a ajuns pe pietele din Norvegia, Elvetia, Rusia, Orientul Mijlociu si America de Nord.
 
„Fondurile europene au fost implementate de societatea Economotechniki Greece, pentru ca Romania nu mai avea un alt produs certificat european cu care sa se asocieze si sa promoveze traditia gastronomica romaneasca pe pietele terte ale Uniunii Europene. Suntem bucurosi ca Salamul de Sibiu si Telemeaua de Ibanesti au reusit anul acesta sa obtina Indicatia Geografica Protejata, respectiv Denumirea de Origine Protejata, si ii felicitam pe producatorii romani care au reusit sa impuna la nivel european alte produse alimentare din Romania”, a directorul Sonimpex.
 
Recunoasterea internationala a Magiunului din prune Topoloveni s-a concretizat si prin obtinerea celor doua stele de aur Michelin, din maximum trei, la International Taste and Quality Institute din Bruxelles, premierea cu medalia Great Taste in Marea Britanie si calitatea de Furnizor al Casei Regale a Romaniei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016