Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Majoritatea europenilor considera ca UE trebuie sa ia masuri pentru reducerea poluarii aerului
Conform unui sondaj Eurobarometru intitulat "Atitudinile europenilor in privinta calitatii aerului", majoritatea europenilor (56%) cred ca, in ultimii 10 ani, calitatea aerului s-a deteriorat. In Italia, nu mai putin de 81% dintre intervievati sunt de aceasta parere, iar in Cipru, Franta, Grecia, Ungaria, Romania si Spania, 70-75% dintre participanti cred acest lucru.
Aproape patru din cinci participanti (79%) considera ca UE ar trebui sa propuna masuri suplimentare pentru rezolvarea problemei poluarii aerului. in cadrul sondajului, participantii au fost intrebati anume daca stiu de existenta standardelor UE de calitate a aerului si a plafoanelor nationale de emisii, iar dintre cei care stiau de aceste instrumente (25% in ambele cazuri), peste jumatate (58%, respectiv 51%) au fost de parere ca acestea ar trebui sa fie si mai riguroase. Se va tine seama de aceste rezultate la revizuirea in curs a politicii UE in domeniul calitatii aerului realizata de Comisie, care se va incheia in a doua jumatate a anului 2013.
"Cetatenii doresc ca noi sa actionam, iar noi vom raspunde asteptarilor prin revizuirea, in 2013, a politicii in domeniul calitatii aerului. Europenii cer mai multe masuri in sectoarele-cheie si mai multe informatii privind eficienta politicilor. Pentru a raspunde acestor cerinte, trebuie sa ne coordonam la nivel politic si sa continuam cu actiuni efective pe teren", a declarat Janez Potocnik, comisarul european pentru mediu.
Sondajul dezvaluie o larga nemultumire legata de actiunile intreprinse in prezent pentru combaterea problemelor de calitate a aerului, sapte din zece europeni (72%) considerand nesatisfacatoare eforturile autoritatilor publice de a imbunatati calitatea aerului.
De asemenea, sondajul indica un sentiment general ca nivelul de informare pe acest subiect este insuficient; aproape sase din zece europeni (59%) simt ca nu sunt suficient informati cu privire la chestiuni legate de calitatea aerului, iar 31% dintre participantii din Spania si 27% dintre cei din Luxemburg, Cipru si Letonia considera ca nu sunt informati deloc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
La intrebarea care ar fi cel mai eficient mod de combatere a poluarii atmosferice, 43% au sugerat controale mai stricte ale emisiilor provenite din industrie si din productia de energie. Emisiile avand ca sursa vehiculele (96%), industria (92%) si transporturile internationale (86%) sunt considerate a avea cea mai mare influenta asupra poluarii aerului.
Un alt motiv de ingrijorare este si impactul poluarii atmosferice asupra sanatatii si asupra naturii. Aproape 9 din 10 europeni considera ca bolile legate de calitatea aerului, precum cele respiratorii sau cele cardiovasculare, constituie o problema grava. Tot probleme grave sunt considerate, de catre 8 intervievati din 10, acidificarea si eutrofizarea.
Masinile electrice si cele hibride, electrice/pe benzina, sunt considerate benefice pentru calitatea aerului, iar electricitatea cea mai prietenoasa pentru mediu dintre modalitatile de incalzire a locuintelor, urmata de biomasa lemnoasa, de gaz si de biomasa sub forma de pelete. sapte din zece participanti cred ca energia din surse regenerabile ar trebui sa fie prioritara ca optiune energetica in viitor. Circa 85% dintre europeni sunt de acord cu principiul "poluatorul plateste", conform caruia cei care polueaza ar trebui sa suporte costurile impactului negativ al poluarii asupra sanatatii si mediului.
La intrebarea ce ar putea face la nivel personal pentru imbunatatirea calitatii aerului, majoritatea participantilor (63%) au numit reducerea utilizarii masinii personale si inlocuirea echipamentelor vechi cu modele mai eficiente energetic (54%) drept cele mai importante actiuni ce pot fi intreprinse individual.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi