Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marii crescatori de ovine asteapta oportunitatile legate de deblocarea tranzitului de ovine romanesti prin Turcia

marii-crescatori-de-ovine-asteapta-oportunitatile-legate-de-deblocarea-tranzitului-de-ovine-romanesti-prin-turcia

In acest moment, pretul carnii de miel variaza intre 21 si 25 de lei kilogramul, in pietele si punctele de desfacere autorizate din tara. Pretul mieilor este unul de compromis, nici consumatorii dar nici crescatorii de ovine nefiind multumiti. Pe de o parte, consumatorii isi doresc produse mai ieftine, datorita puterii de cumparare tot mai scazute, iar pe de alta parte crescatorii de ovine spun ca pretul real al carnii ar trebui sa fie de 30 de lei pe kilogram, pentru a-si acoperi cheltuielile mari legate de intretinerea animalelor, dupa un sezon in care furajele s-au scumpit.


"Anul aceasta, crescatorii de ovine vor avea multa paguba. Pentru a-si acoperi cheltuielile carnea de miel ar trebui sa se vanda cu 30 de lei/kilogram. Totusi, pretul va fi mult mai mic din cauza ca oamenii nu au bani pentru a oferi acest pret. Cred ca mai mult de 23-24 de lei/kg de carne de miel nu se va putea cere", a declarat presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine Gorj, Ion Cherciu, potrivit publicatiei locale Pandurul.

Asadar, crescatorii ar cere, dar nu au de la cine. In aceste conditii, singura oportunitate se intrezareste din afara granitelor. Saptămana aceasta, Ministerul Agriculturii a obtinut acordul in privinta tranzitului carcaselor de ovine pe teritoriul Turciei.

Se contureaza, astfel, posibilitatea ca prin continuarea negocierilor cu autoritatile turce sa fie eliminate total restrictiile de tranzit pe teritoriul Turciei si chiar posibilitatea exportului de ovine in aceasta tara, in conformitate cu principiul regionalizarii, care prevede exportul de ovine din judetele libere de scrapie.

Din datele ANSVSA, rezulta ca la momentul actual Romania ar putea exporta ovine vii si carcase din 19 judete. Acest lucru va fi realizabil cel mai probabil din luna septembrie atunci cand Oficiul International de Epizootii (OIE) va publica lista judetelor libere de scrapie din Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantul oierilor gorjeni spune ca in acest context vor iesi pe piata doar crescatorii mici si mijlocii.

"Pe piata, nu vor iesi cu miei decat crescatorii de ovine mici si mijlocii. Crescatorii mari isi vor pastra mieii pana la deblocarea exporturilor", a mai precizat ion Cherciu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton