Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Vinul romanesc a fost premiat la competiria internationala Muscats du Monde 2014, din Franta.
Inca o recunoastere a calitatii vinurilor romanesti la o competitie internationala, de aceasta data, fiind vorba de prestigiosul concurs Muscats du Monde 2014, desfasurat zilele trecute in Franta.
La concurs au participat vinuri din 23 de ţari, printre care si Romania, iar expertii au degustat peste 230 de mostre, fiind in final recompensate cu medalii de aur 25 de vinuri, in vreme ce medaliile de argint au ajuns la 48 de vinuri. Vinurile tarii gazda, considerata patria Muscatului, au primit cinci medalii de aur si 21 de argint, iar trei vinuri frantuzesti au intrat in top zece.
Printre cele 25 de soiuri medaliate cu aur s-a numarat si Tamaioasa Romaneasca 2013 – Domeniul Coroanei Segarcea, in timp ce Tamaioasa Romaneasca Zestrea 2011 – Murfatlar a primit medalia de argint la aceeasi competitie.
Podgoria de la Segarcea, de unde provine tamaioasa medaliata cu aur este administrata de Mihai Anghel, care s-a lansat in afaceri cu vinuri din 2002. Acesta a cumparat vechea crama a Casei Regale de la Segarcea şi a reinventat marca Domeniul Coroanei Segarcea, recunoscuta astazi in intreaga tara. Anghel a inlocuit la Segarcea 300 de hectare de vie si a facut investitii totale de 30 de milioane de euro, din fonduri proprii dar si europene. Cele 300 de hectare plantate cu vita-de vie ii aduc omului de afaceri anual doua milioane de sticle de vin, produsul fiind clasat pe segmentul superior.
Tamaioasa Romaneasca este un soi provenit in urma cu 2000 de ani din sudul Greciei, din care se obtin vinuri albe cu nuante intre galben auriu si chihlimbariu, aromate si de regula dulci. Strugurii din care se face acest vin acumuleaza in mod uzual 240-260 grame pe litru de zaharuri. Aceste vinuri au o aroma bogata de flori de tei si de salcam, iar prin invechire la sticla, vinul capata o aroma de fagure de miere, spun specialistii.
La concurs au participat vinuri din 23 de ţari, printre care si Romania, iar expertii au degustat peste 230 de mostre, fiind in final recompensate cu medalii de aur 25 de vinuri, in vreme ce medaliile de argint au ajuns la 48 de vinuri. Vinurile tarii gazda, considerata patria Muscatului, au primit cinci medalii de aur si 21 de argint, iar trei vinuri frantuzesti au intrat in top zece.
Printre cele 25 de soiuri medaliate cu aur s-a numarat si Tamaioasa Romaneasca 2013 – Domeniul Coroanei Segarcea, in timp ce Tamaioasa Romaneasca Zestrea 2011 – Murfatlar a primit medalia de argint la aceeasi competitie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Podgoria de la Segarcea, de unde provine tamaioasa medaliata cu aur este administrata de Mihai Anghel, care s-a lansat in afaceri cu vinuri din 2002. Acesta a cumparat vechea crama a Casei Regale de la Segarcea şi a reinventat marca Domeniul Coroanei Segarcea, recunoscuta astazi in intreaga tara. Anghel a inlocuit la Segarcea 300 de hectare de vie si a facut investitii totale de 30 de milioane de euro, din fonduri proprii dar si europene. Cele 300 de hectare plantate cu vita-de vie ii aduc omului de afaceri anual doua milioane de sticle de vin, produsul fiind clasat pe segmentul superior.
Tamaioasa Romaneasca este un soi provenit in urma cu 2000 de ani din sudul Greciei, din care se obtin vinuri albe cu nuante intre galben auriu si chihlimbariu, aromate si de regula dulci. Strugurii din care se face acest vin acumuleaza in mod uzual 240-260 grame pe litru de zaharuri. Aceste vinuri au o aroma bogata de flori de tei si de salcam, iar prin invechire la sticla, vinul capata o aroma de fagure de miere, spun specialistii.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News