Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reglementari pentru dezvoltarea zonelor montane

noi-reglementari-pentru-dezvoltarea-zonelor-montane

O hotarare adoptata recent stabileste infiintarea unor noi structuri, in completare la prevederile din Legea muntelui, intrata in vigoare anul trecut.

In luna august a anului trecut a intrat in vigoare Legea muntelui, care reglementeaza modalitatile de protectie si dezvoltare durabila si incluziva a zonei montane, prin valorificarea resurselor naturale si umane, cresterea nivelului de trai, stabilizarea populatiei, mentinerea identitatii culturale, cresterea puterii economice la nivel local si national, in conditiile pastrarii echilibrului ecologic si protectiei mediului natural.
 
Aceasta prevede ca, pentru fiecare grupa de munti sa se constituie cate un Comitet de masiv, cu rol consultativ in aplicarea politicilor si strategiilor de dezvoltare si protectia mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv.
 
in ultima sedinta de guvern a fost aprobata o hotarare prin care se reglementeaza componenta, atributiile si responsabilitatile Comitetului de masiv si ale Consiliului National al Muntelui.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru Comitetul de masiv s-au stabilit modul de organizare si adoptare a deciziilor, constituirea unei comisii tehnice si a unor comisii de specialitate, precum si atributiile si responsabilitatile acestuia.
 
Comitetul de masiv este format din 18 membri si are in componenta reprezentanti ai unor institutii si organizatii din cadrul grupei de munti.
 
In ceea ce priveste Consiliul National al Muntelui s-a aprobat constituirea unei comisii tehnice si a unor grupuri de lucru de specialitate, precum si atributiile si responsabilitatile acestuia.
 
Consiliul National al Muntelui, ce are rol consultativ si asigura legatura dintre Guvern si reprezentantii zonei montane, pentru punerea in aplicare a strategiilor si politicilor specifice acesteia este prezidat de primul-ministru si este format din 23 de membri, reprezentanti ai unor ministere si ai altor entitati specifice.
 
Actul normativ avut la baza mai multe consultari cu principalii factori interesati de dezvoltarea durabila a zonei montane precum si cu reprezentanti ai organizatiilor guvernamentale si institutelor de cercetare implicate direct in activitati pentru protectia si dezvoltarea durabila a zonei montane.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016