Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O ferma de vipere este mai valoroasa decat o mina de aur!
Iata afacerea anului in Romania: Ferma de vipere! O afacere pe cat de controversata, pe atat de profitabila! Pretul unui gram de venin poate ajunge sa coste si 2.000 de euro! Adica de 40 de ori mai mult decat un gram de aur!
De ce o ferma de vipere pentru venin?
Ferma de vipere indeplineste toate trasaturile afacerii ideale pentru orice salariat si mic antreprenor:
- Presupune investitii initiale mici
- Are profit incredibil de mare
- Munca usoara si putina
- Amortizare rapida
- Lucrezi alaturi de familie
Veninul de sarpe este larg utilizat in medicina si este un ingredient pretios in pregatirea unor medicamente si antidoturi. De asemenea, este utilizat in medicina homeopata. In plus, veninul serpilor a devenit elixirul tineretii si al sanatatii. Acesta este folosit in industria farmaceutica si mai nou in cea cosmetica, pentru combaterea ridurilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Mai mult decat atat, veninul ajuta la producerea unor substante care sunt folosite de catre biochimisti in timpul cercetarilor stiintifice. Acest aspect este esential pentru dezvoltarea de noi medicamente si agenti de diagnosticare.
Cu toate acestea, cresterea viperelor pentru venin este putin fructificata la noi in tara. Spre exemplu, in alte tari, multe companii farmaceutice au propriile lor crescatorii de vipere, pentru a-si asigura cantitatiile necesare de venin.
Cererea de pe piata este intr-o continua crestere, iar oferta inca foarte mica. Asadar ai sansa sa intri pe o piata in care concurenta este foarte slaba!
In prezent, principalii furnizori de venin de sarpe pe piata internationala sunt China, India si Thailanda. In ceea ce priveste tarile din Uniunea Europeana, potrivit Eurostat (2004/2005), in anul 2004 au fost importate 2,789 kg de venin de sarpe. Germania a fost cel mai mare importator (20%), apoi Tarile de Jos (13%), Franta (12%), Regatul Unit (11%) si Spania (9%).
Daca cererea mondiala totala pentru acest produs este de aproximativ 5.500 kg, practic nevoile tarilor din Uniunea Europeana s-au situat undeva la jumatatea acestei cifre. Iata asadar ce perspectiva prezinta chiar marea familie de care apartinem – Uniunea Europeana.
Lucrurile nu se opresc aici, ci au un trend crescator de cca 5% pe an, astfel ca in 2011 cererea estimata la nivel mondial este de 6.685 kg, ce va creste incet-incet pana la 7.739 kg in 2014, ca in 2022 cererea prognozata sa fie de 11.434 kg.
Cat de sigura este o astfel de afacere?
Am fost educati sa cunoastem faptul ca viperele sunt agresive si foarte periculoase, ca este bine sa le evitam, cand de fapt ele sunt mai mult timide. Desi vipera cu corn are un venin foarte toxic, nu produce suficient de mult incat sa omoare un om adult si sanatos.
Majoritatea muscaturilor au loc atunci cand se incearca ori capturarea, ori uciderea sarpelui, dar chiar si asa, cazurile fatale sunt extrem de rare. Practic, de multi ani nimeni nu a mai murit din cauza unei vipere cu corn. Mai periculos este tantarul, care dupa statistici, omoara anual 2-3 milioane de oameni.
Ce trebuie sa stii?
Evident, aceasta afacere nonconformista iti ridica numeroase intrebari legate de cresterea viperelor in captivitate si de amenajarea unei ferme!
In primul rand, trebuie sa ai notiuni esentiale despre ecosistemul viperelor si despre particularitatile lor fiziologice si anatomice. Un rol esential in calitatea veninului este jucat de hrana viperelor, asadar trebuie sa te documentezi serios despre modul lor de hranire. Apoi, trebuie sa ai cunostinte despre comportamentul lor captivitate, despre reproducere si despre ce boli pot sa le afecteze.
Referitor la afacerea propriu-zisa, trebuie sa te interesezi despre cum se amenajeaza o astfel de ferma, de ce instrumente ai nevoie si mai ales cum recoltezi veninul!
Dar inainte de a te apuca de lucru, trebuie sa cunosti legislatia din domeniu in vigoare si cum poti obtine toate autorizatiile necesare cresterii viperelor si comercializarii veninului.
Vrei sa ai toate premisele reusitei in afaceri cu o ferma de vipere? Aici gasesti legislatia in vigoare din domeniu si toate informatiile necesare cresterii viperelor pentru venin in propria ta ferma!
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi